SNS: Naredna vlada bez DS-a

Izvor: RTS, 06.Feb.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Naredna vlada bez DS-a

Srpska napredna stranka će nakon sledećih izbora formirati novu vladu bez Demokratske stranke jer će to biti volja građana, navode naprednjaci. DS mora naći način za razgovor sa SNS-om o raspisivanju izbora, poručuje SNS.

Demokratska stranka će u narednim nedeljama morati da nađe način kako da razgovara sa Srpskom naprednom strankom o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, jer je to volja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građana iskazana na mitingu naprednjaka, izjavio je član Predsedništva SNS-a Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da su neophodni novi parlametarni izbori, jer je aktuelna vlast izgubila legitimitet, a da se koalicija sa DS uopšte ne postavlja kao mogućnost.

"Mi želimo da menjamo Srbiju. Ova vlast, sa Demokratskom strankom, izgubila je legitimitet i siguran sam da građani hoće potpune promene. Nakon sledećih izbora, Srpska napredna stranka će formirati novu vladu bez Demokratske stranke i to će biti volja građana", naglasio je Stefanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, neki odgovori vlasti na miting dela opozicije, za koji je rekao da je organizovan na evropskom nivou, bili su unapred pripremljeni kao da mitinga nije ni bilo.

Stefanović je dodao da je u Srbiji u toku politički proces koji će "naterati da se u aktuelnoj vlasti, u narednih nekoliko nedelja, nađe neko da razgovara o tome kako da se organizuju novi parlamentarni izbori".

Prema njegovim rečima, poruke sa mitinga pokazale su da Srbija treba da se menja, da SNS želi manji borj poslanika, ministara i državnih sekratara i drugačiju klimu za privlačenje investitora.

Stefanović se zahvalio građanima na slici koja je juče poslata iz Beograda, jer je to, naglasio je, bila prava slika evropske, demokratske i moderne Srbije.

Miting dela opozicije održan je juče ispred Doma Narodne skupštine pod sloganom "Izbori se za promene".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Miting pokazao evropsko lice Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2011

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je SNS zadovoljna "veličanstvenim mitingom" u Beogradu, na kojem je, prema njegovim rečima, bilo više od 85.000 ljudi i očekuje da vlast neće ignorisati njihov zahtev za raspisivanje vanrednih izbora. Stefanović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Šutanovac: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora

Izvor: SrbijaNet.rs, 07.Feb.2011, 03:14

Bez obzira na želju opozicije da se dese prevremeni izbori, oni će biti kada im je vreme, izjavio je potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, komentarišući zahtev opozicije, koji predvode naprednjaci, da u roku od dva meseca budu raspisani izbori.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.