SNS: Kandidat DS u Mionici uhvaćen u kupovini glasova, pa je došlo do tuče

Izvor: Blic, 28.Dec.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Kandidat DS u Mionici uhvaćen u kupovini glasova, pa je došlo do tuče

Srpska napredna stranka je u saopštenju najoštrije osudila "primitivno i nasilničko ponašanje" funkcionera Demokratske stranke, koji su, pored brojnih incidenata, danas i fizički nasrtali, pretili i vređali aktivistkinje Srpske napredne stranke, Verku Lukić i Anu Purić, u mestu Đurđevci.

Razbojnici iz DS upali su u stranačke prostorije SNS u Mionici i pokušali su da izazovu nerede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
— Владимир Ђукановић (@Djuka_SNS) December 28, 2014

"Smatramo da je ovakvo ponašanje funkcionera DS-a, Dragoljuba Višnjića, koji se i nalazi na izbornoj listi DS-a, nedopustivo", navedeno je u saopštenju.

SNS poziva nadležne državne organe da pod hitno privedu licu pravde sve one, koji, kako ističu, u danu kada gradjani Mionice biraju lokalnu vlast, na najbrutalniji nacin ugrozavaju demokratski proces.

Naprednjaci traže da svi oni koji su danas na bilo koji način pokušali da ugroze izbornu volju građana, i napali aktiviste SNS, DS i SPS, u najkraćem roku, budu procesuirani.

"Razbojnici i nasilnici iz DS žele prekid izbora u Mionici svesni da dva glasa ne mogu da osvoje. Tuku ljude i upadaju na biračka mesta", napisao je na svom nalogu na Tviteru poslanik SNS u republičkoj Skupštini Vladimir Đukanović.

SNS je optužila kandidata Demokratske stranke (DS) za predsednika opštine Mionica Milana Gavrilovića za kupovinu glasova, i navela da je do tuče u kojoj je on učestvovao došlo jer je u tome uhvaćen.

"Gavrilović je kupovao glasove u Nanomiru. Kada su to uočili kontrolori SNS, opomenuli su ga to ne čini. Došlo je rasprave i tuče", rekao je agenciji Beta poverenik naprednjaka i prvi na izbornoj listi SNS Boban Janković, trenutno predsednik Privremenog organa.

Incidenti u Mionici glavna su tema na Tviteru. Poslanik DS Dragan Šutanovac napisao je danas da svom tviter profilu da je ugašen prenos sednice Skupštine Srbije jer su poslanici DS želeli da govore o incidentu u Mionici u

kojem je pretučen aktivista DS.

Do sad su nam uskracivali pravo da govorimo, skracivali govor, oduzimali rec a od danas i ukidaju prenos! #Skupstina #demoNkratija

Pojedinci, kao i Đukanović iz SNS, smatraju da iza napada na nosioca liste DS stoje demokrate.

Е Шуле, несрећниче...пошаљете силеџију да малтретира и шамара грађане а кад од тих истих добије по носу, онда плачеш и кукаш.... Јадан ли си

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zatražila je ukidanje prenosa na RTS jer su, kako je obrazloženo, u Mionici i Lučanima lokalni izbori i u toku je izborna tišina, i da bi poslanici DS pričom o tome prekršili zakon.

Tokom prepodneva u Mionici je pretučen nosilac liste DS u Mionici Milan Gavrilović, a malo kasnije i najmanje trojica članova SPS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.