SNS, JS i SPS jedini prešli cenzus na izborima u Doljevcu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS, JS i SPS jedini prešli cenzus na izborima u Doljevcu

Sa 85,2 % glasova na lokalnim izborima u Doljevcu pobedila je Srpska napredna stranka. Pored nje, na izborima koje je bojkotovala opozicija, kako kaže sekratarka Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković, cenzus su još prešle Jedinstvena Srbija i Socijalistička partija Srbije.

Više od 10.000 Doljevčana odlučilio je da da glas na izborima za lokalnu vlast. Krajnj bilans stanja je, kaže Cvetkovićeva, ubedljiva pobeda SNS, koji je dobio 33 mandata. Sa po >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 2 mandata, dodaje, prošla je Jedinstvena Srbija i SPS.

Sa JS je glasalo 6,53% birača, a za SPS 5,63%. Ostali su ispod cenzusa - navela je Cvetkovićeva.

Podsetimo, iako je imao stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, donedavni predsednik Opštine Goran Ljubić Međarac (SNS) je podneo ostavku na predsedničku funkciju. Kako je Međarac objasnio, hteo je da zbog prozivki opozicionog odbornika Stojiljkovića proveri izbornu volju Doljevčana.

Maja Gojković je izbore raspisala za 16. decembra, a Stojiljković je nastavio tvrdnjama da su izbori nezakoniti i da su traćenje novca. Ministarstvo je odgovorilo da su raspisani po zakonu.

Opozicija je rešila da ove izbore bojkotuje zbog toga što su, kako kažu u Savezu za Srbiju, veštački izazvani i nezakonito raspisani.

CRTA je analizirajući predizbornu kampanju, ocenila da u njoj nije bilo političkog programa i poruka stranaka koje učestvuju, uz slabu ispraćenost nacionalnih medija, bojkot opozicije i posete funkcionera.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.