SNS: Izbori ili protesti

Izvor: B92, 05.Feb.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Izbori ili protesti

Beograd -- Sa mitinga SNS u Beogradu upućena je poruka vlasti da raspiše vanredne izbore u naredna dva meseca ili će protesti biti nastavljeni.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić je rekao da će, ukoliko vlasti ne raspišu izbore, on i njegove pristalice početi mirne proteste sedenjem na ulicama.

Miting dela opozicije predvođene naprednjacima održan je ispred Doma Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupštine u Beogradu, pred oko 55 hiljada ljudi.

Građanima okupljenim na mitingu obratili su se čelnici Srpske napredne stranke, Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije i Pokreta socijalista.

Nikolić: Dva meseca za izbore

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je stalne proteste građana, ako vlast za dva meseca ne bude raspisala vanredne parlamentarne izbore.

"Dajte nam dva meseca koje i mi dajemo njima. Ako siledžije, kao i do sada, ne budu želele da slušaju, u aprilu ćete me zateći ovde kako sedim na stiroporu da se ne prehladim. A i vi ponesite stiropor, ako želite da mi se pridružite", rekao je Nikolić na skupu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Nikolić je rekao da opozicija ne želi da vladajuća koalicija preda vlast i da se ne kandiduje ponovo, već samo da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Ilić: Srbija hoće novog lidera

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da "Srbija hoće novog lidera", predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

"Srbija se opredelila za novo vođstvo, Srbija hoće novog vođu, Tomislava Nikolića, a neće više Tadića, Dinkića, Dulića i rekonstrukciju vlade. Koga Cvetković predstavlja, Deda Mraza? On nosi u Brisel upitnike, a mi hoćemo posao", rekao je Ilić na mitingu.

On je poručio predsedniku Srbije Borisu Tadiću da se "ne igra sa Srbijom" i naveo da građani nisu došli na miting da bi napravili novi Tunis ili Egipat, već demokratsku Srbiju, što su okupljeni dočekali povicima "Izbori, izbori".

Predsednik NS je rekao da su se građani okupili u broju većem od očekivanog kako bi ukazali da hoće promene vlasti i raspisivanje parlamentarnih izbora.

"Vlast kaže da ima 126 poslanika, a mi imamo pet miliona (građana). Vlast nema onu stvar da pred narodom polaže račune", rekao je Ilić i ocenio da je broj okupljenih dokaz da građani ne žele aktuelnu vlast.

Ilić je najavio da će opozicija blokirati Srbiju, ako vlast ne bude raspisala vanredne parlamentarne izbore u roku koji je opozicija postavila.

Vučić: Srbija hoće promene

Prvi govornik na mitingu bio je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, koji je poručio pristalicama da nisu na protestu da bi govorili ružno o aktuelnoj vlasti, već da traže vanredne izbore.

"Ako to ne budu čuli, u naredna dva meseca pozvaćemo vas ponovo, a onda se nećemo sklanjati sa beogradskih ulica dok ne odu", poručio je Vučić, burno pozdravljen od pristalica.

Vučić je rekao da je na mitingu Srbija koja želi da pokaže "odnarođenoj vlasti" da joj je dosta terora i siromaštva i da hoće promene.

On je poručio okupljenima da ostanu mirni sve vreme trajanja mitinga i posle njega, navodeći da je to najveći skup ikad održan na tom mestu.

"Vučić za premijera, Nikolić za predsednika"

Funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković rekla je da će se "nova vlast predvođena SNS-om" zalagati za uvođenje reda u poreski sistem i da će kontrolisati javne nabavke, formiranje državnih agencija i sprečiti krađu državnog novca.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija "premala za tako velike lažove i presiromašna za tako bogate ministre".

"Dok ovde pričamo i zahtevamo raspisivanje vanrednih izbora, neko je ostao bez hleba, ponosa i izbrojao poslednji dinar za neki hleb", rekao je Vulin.

Funkcionerka Pokreta snaga Srbije Milanka Karić rekla je da koalicija koju predvodi SNS snažno maršira ka pobedi i da je Vučić budući premijer, a lider naprednjaka Tomislav Nikolić predsednik Srbije.

Ona je učesnicima mitinga prenela pozdrav lidera PSS Bogoljuba Karića, koji je u bekstvu zbog toga što ga, kako je objasnila, vlast proganja "jer je napravio čudo sa svojom, Bogoljubovom salatom, na političkoj sceni Srbije".
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Ako ne raspišu izbore protestvovaćemo bez prestanka

Izvor: Beta Video, 05.Feb.2011

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić: Ako ne raspišu izbore protestvovaćemo bez prestanka (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Pojačano obezbeđenje u školama u Skoplju

Izvor: S media, 05.Feb.2011

Sa mitinga u Beogradu upućena je poruka vlasti da raspiše vanredne izbore u naredna dva meseca ili će u suprotnom protesti biti nastavljeni. Miting SNS protekao bez incidenata...Na Mitingu "Izbori za promene", ispred ispred Doma narodne skupštine se okupilo 50 hiljade ljudi, koji podržavaju zahtev...

Nastavak na S media...

Miting u Beogradu: Opozicija traži vanredne izbore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2011

Miting opozicionih stranaka, predvođenih SNS-om, održan je u subotu Beogradu pred, prema procenama policije, oko 50 hiljada građana. Za razliku od ranijih, sličnih mitinga, građani među sobom nisu pričali o Kosovu ili Hagu, već o lošoj materijalnoj situaciji.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Trivan: Nema razloga za vanredne izbore

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2011

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas, povodom mitinga dela opozicije,koji je predvodila SNS i poruka sa tog skupa, da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, što je zatraženo na mitingu..."Izbore ne treba raspisivati samo zato što to odgovara nekoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vlast bez sluha za zahteve SNS-a

Izvor: Šumadija Press, 06.Feb.2011, 11:55

Zahtev sa mitinga naprednjaka u Beogradu - da vanredni izbori budu raspisani u naredna dva meseca - nije naišao na razumevanje vlasti.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.