SNS: Gde je novac od zakupa zemljišta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Gde je novac od zakupa zemljišta?

Subotički SNS saopštio je danas da je očigledno da nova zakonska rešenja o poljoprivrednom zemljištu unose strah i paniku među pojedince koji su se svrstali u kolovođe nezadovoljnih subotičkih poljoprivrednika.

SNS iz Subotice navodi da je 2010. godine na teritoriji grada Subotice postojalo 15.425 hektara obradivog zemljišta, 2013. godine 16.140, a 2015.godine 17.217 hektara.

"Uvidom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u godišnje programe i detaljniju dokumentaciju, koja je SNS omogućena tek participiranjem u Komisiji za izradu godišnjeg programa i Komisiji za davanje državnog zemljišta u zakup, došli smo do saznanja da su prihodi od izdavanja državne zemlje do 2010. iznosili i do 60 miliona dinara na godišnjem nivou za deo koji pripada lokalnoj samoupravi, a 2014. godine preko 160 miliona dinara", kažu subotički naprednjaci.

Iz te stranke, kako navode, zato opravdano postavljaju pitanje ko je od 2010. radio 2000 hektara zemlje koja se po prvi put našla u godišnjem programu tek 2015. godine i gde je završilo više od 100 miliona dinara prihoda koje je trebalo da bude u budžetu grada.

"Navedeni prihodi iznose svega 40 odsto od ukupnog zakupa koji 40 odsto ostaje lokalnoj samoupravi, 30 odsto se sliva u pokrajinski i 30 odsto u republički budžet. Računica je jednostavna i iz nje proizilazi da su prihodi u bruto iznosu godišnje bili umanjeni za više od 300 miliona dinara", tvrdi SNS.

Prema njihovom mišljenju, iz svega se nameće i pitanje koji su stvarni zahtevi pojedinaca koji su imali interes u svemu ovome i zbog čega svesno dovode u zabludu čestite poljoprivrednike.

Očiglednoj je, kažu, da baš takvima ne odgovara uvođenje reda u ovoj oblasti i da će zato SNS podržati sprovođenje izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

398
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.