SNS: DS poseduje sposobnost za pljačku, otimačinu i uništavanje

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: DS poseduje sposobnost za pljačku, otimačinu i uništavanje

Ranije danas Demokratska stranka ocenila je da su vanredni parlamentrani izbori raspisani zbog nesposobnosti Vlade Srbije da ispuni predizborna obećanja i građanima obezbedi bolji život, da je budžetski prihod manji za 500 miliona evra od planiranog, da je broj nezaposlenih porastao, kao i da je zadužila Srbiju za pet milijardi evra.
Kako se navodi u saopštenju SNS-a, DS svoju kampanju vodi "isključivo na izmišljotinama i lažima, jer ne poseduju nijedan kvalitet, osim sposobnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da opljačkaju, otimaju, razore i unište".
"Setimo se i da je 2008, kada je DS došla na vlast, stopa nezaposlenosti iznosila 14,4 odsto, da bi za samo četiri godine stigla do 26,1 odsto. Uspeli smo da, ne samo zaustavimo ovaj vrtoglav negativni trend, već i da u 2013. nezaposlenost smanjimo na 24,1 odsto", poručeno je iz SNS-a.
Kako se dodaje, netačne su tvrdnje demokrata da je u prethodnih godinu dana u javnom sektoru zaposleno više od 50.000 stranačkih kadrova.
"DS je očigledno pomešala ovu Vladu sa prethodnom, koju je ona vodila, a koja je jedino zapošljavala svoj stranački kadar", navodi se u saopštenju i dodaje da je primer preduzeće JP "Ada Ciganlija" u kojem je broj zaposlenih "sa 18 munjevito povećan na više od 120 radnika, i to van sezone".
Naprednjaci su naveli da je ponašanje DS dovelo do toga da je javnom sektoru danas zaposleno oko 800.000 ljudi, "od kojih je najveći broj zaposlen od 2008. do 2012".
"U isto vreme, zahvaljujući DS, u Srbiji je izgubljeno 400.000 radnih mesta u realnom sektoru", poručili su naprednjaci.
Podaci Republičkog zavoda za statistiku, dodali su naprednjaci, pokazuju da u poslednjih šest meseci zaposlenost ne pada, i da je ova Vlada, predvođena Srpskom naprednom strankom, zaustavila težak trend "kada smo na svakih sat vremena gubili osam radnih mesta, zahvaljujući genijalnom ekonomskom planu DS-a".
"Sada, prvi put posle mnogo godina, investitori prepoznaju vlast koja nije korupmirana i koja ulaže orgomne napore da se u Srbiji stvori povoljni investicioni ambijent kako bi se otvorila nova radna mesta i zaposlili građani", zaključeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Mihajlović: U Srbiji se sada živi bolje nego za vreme DS

Izvor: Blic, 28.Jan.2014

U Srbiji se danas živi mnogo bolje nego za vreme vladavine Demokratske stranke, izjavila je danas potpredsednica SNS Zorana Mihajlović i zapitala da li to o standardu građana govori ista ona Demokratska stranka, čiji predsednik je 2005. godine imao prihod od svih svojih firmi 3,1 miliona dinara,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.