SNS: Beograđani nisu ni za dinar oštećeni ugovor o javnom prevozu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Beograđani nisu ni za dinar oštećeni ugovor o javnom prevozu

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da građani nisu "ni za dinar" oštećeni potpisivanjem ugovora o javnom gradskom prevozu između Direkcije za javni prevoz grada Beograda i konzorcijuma privatnih prevoznika.

To je saopšteno pvodom toga što je Antikorupcijski tim Demokratske stranke (DS) podneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << krivičnu prijavu protiv direktora Direkcije za javni prevoz grada Beograda Uglješe Mitrovića i NN lica kao saizvršilaca krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, kojim su oštetili grad za 27 milijardi dinara, saopštila je danas ta stranka.

Šef Antikorupcijskog tima DS Filip Isailović izjavio je da je Mitrović 28. decembra 2015. potpisao sa konzorcijumom privatnih prevoznika ugovor o javnom gradskom prevozu ukupne vrednosti veće od 54 milijarde dinara na period od 10 godina, iako su u skladu sa tada važećim aktima grada Beograda bili u obavezi da potpišu takav ugovor na rok od pet godina.

Reagujući na tu krivičnu prijavu, funkcioner SNS-a Vladimir Orlić je kazao da je postupak u vezi sa ugovorom o javnom gradskom prevozu vođen javno i u skladu sa zakonom koji je usvojen još 2012. godine.

"Jedini cilj tog postupka bio je da građanima ;omogući kvalitetnu uslugu prevoza. Znali su sigurno Dragan Šutanovac i Balša Božović razliku između javnih nabavki i javno-privatnog partnerstva, čim su odlučili da današnje optužbe ne iznesu lično, već su ih poput kukavičjeg jajeta poturili svojim omladincima", naveo je Orlić.

On je dodao da bi "bilo dobro" da predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac "na ličnom primeru objasni svojim omladincima šta je korupcija i kako se prepoznaje".
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srpska napredna stranka OŠTRO odgovorila DEMOKRATAMA: Građani nisu "ni za dinar" oštećeni potpisivanjem ugovora o javnom gradskom prevozu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2018

Pripadnici opozicije lažnim optužbama pokušavaju da dobiju glasove pred gradske izbore..Srpska napredna stranka saopštila je danas da građani nisu "ni za dinar" oštećeni potpisivanjem ugovora o javnom gradskom prevozu između Direkcije za javni prevoz grada Beograda i konzorcijuma privatnih prevoznika...Pročitajte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.