SMENA Odbornici na sednicu došli iz karantina, predsednica u kafiću dočekala smenu

Izvor: Blic, 23.Jun.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMENA Odbornici na sednicu došli iz karantina, predsednica u kafiću dočekala smenu

Posle samo četiri meseca, SNS je u Kovinu ponovo izgubio lokalnu vlast. Odlukom odborničke većine smenjena je predsednica opštine Sanja Petrović, a za predsednika izabran socijalista Zoran Zita Nikolić. Novu vlast čine odbornici DS, SPS, SVM i nekolicina naprednjačkih disidenata.

Zahtev za smenu dosadašnje predsednice opštine, da podsetimo, prošlog četvrtka je podnelo 26 od ukupno 45 odbornika, a odlazak SNS-a sa čela vlasti u Kovinu, i to se moglo čuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sednici, neki iz do sada vladajuće većine su protumačili kao ni manje ni više nego „udar na državni vrh“.

- Ove optužbe su smešne. Svedoci smo događaja koji su, nažalost, prethodili ovom izboru, koji su bacili senku na suvereno pravo građana i nas odbornika da slobodno biramo i odlučujemo o svojim predstavnicima – kaže novoizabrani predsednik opštine Zoran Nikolić, podsećajući na nemile scene od petka, kada su potpisnici zahteva za smenu, o čemu je „Blic“ pisao, pojedinačno dovođeni u zgradu opštine na razgovore s tadašnjim čelnicima.

Na „razgovore“ su ih džipovima, uglavnom s radnih mesta dovodili neidentifikovani mladići u crnim majicama. Zbog toga su, tvrde inicijatori smene Sanje Petrović, dan pred sednicu skupštine otišli u Kovačicu, kako ne bi rizikovali nova „ubeđivanja“. Zbog toga je nova većina od 24 odbornika na sednicu stigla autobusom, bukvalno iz karantina u Kovačici.

Ovo nije prvi takav slučaj u Kovinu. I SNS je u februaru došao na vlast posle karantina odbornika. Tada su noć pred skupštinu odbornici SNS-a i „Preporoda“ proveli u opovskom hotelu „Stari Banat“.

Ovoga puta, odbornici SNS-a i grupe građana „Preporod“, koji su pre četiri meseca preuzeli vlast u Kovinu, nisu prisustvovali sednici, baš kao ni do tog momenta predsednica opštine. Sedeli su u kafiću dosadašnjeg pomoćnika predsednice, na pedesetak metara od skupštinske sale, pa je Kovin tako za manje od dve i po godine dobio četvrtog predsednika i petu vladajuću garnituru.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kovin: Za dve godine peti predsednik opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2015

Za nešto više od dve godine, Kovin je dobio petog predsednika Opštine. Na vanrednoj sednici, odbornici su razrešili dosadašnju predsednicu Opštine Sanju Petrović iz SNS-a, i za novog predsednika imenovali Zorana Nikolića iz koalicije okupljene oko SPS-a. Za smenu je glasalo 23 odbornika od prisutnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.