Rektorka Univerziteta u Beogradu osudila ulazak aktivista SNS u Rektorat: Ugrozili autonomiju Univerziteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektorka Univerziteta u Beogradu osudila ulazak aktivista SNS u Rektorat: Ugrozili autonomiju Univerziteta

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović osudila je danas ulazak aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata tokom protesta studenata, odnosno blokade zgrade, te izrazila podršku svim studentima UB koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije.

Ona je u saopštenju za medije, naime, navela da postoje dokazi da je u vreme dok su studenti blokirali Rektorat u tu zgradu ušla grupa aktivista vladajuće stranke, čime je, kaže, prekršen Statut UB.

"Pregledom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << video materijala koje su nam dostavili studenti UB u blokadi Rektorata, ustanovili smo da postoje dokazi da je u petak,13.09.2019. godine u zgradu Rektorata ušla grupa aktivista vladajuće stranke, što je direktno suprotno članu 9 Statuta UB", navedeno je u saopštenju rektorke.

Taj član, kako se navodi, jasno definiše da na Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili na drugi način delovanja koji imaju u osnovi političke ili stranačke ciljeve.

Rektorka u saopštenju izražava podršku svim studentima UB koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje, te osuđuje postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili njegovu autonomiju.

Danas je 10. dan od kada su studenti Univerziteta u Beogradu blokirali zgradu Rektorata.

Studenti: Univerzitet pokazao snagu, sutra nastavljamo pregovore

Rektorka: Sa zadovoljstvom

Sa zadovoljstvom konstatujem da nastavljamo pregovore sa studentima koji 10. dan blokiraju zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu, izjavila je za FoNet rektorka Ivanka Popović.

Osudom aktivista Srpske napredne stranke (SNS) koji su upali u Rektorat Univerziteta u Beogradu rektorka Ivanka Popović pokazala je da Univerzitet ima snage, izjavila je danas za FoNet jedna od studentkinja koja učestvuje u blokadi Rektorata Mila Jovanović i najavila da će zbog toga sutra početi pregovori, a rektorka će biti puštena u zgradu.

"Ukoliko rektorka bude imala problema zbog današnje izjave spremni smo da je branimo i stanemo uz nju", rekla je Jovanović za FoNet.

Ona je ocenila da je izjava Rektorke veoma dobra vest i istakla da su studenti zadovoljni.

"To je bio uslov da počnemo pregovore", rekla je Jovanović i dodala da će se razgovori voditi tokom sutrašnjeg dana u zgradi Rektorata.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.