Razišle se i pristalice SNS i pokreta Dveri, otišla i Žandarmerija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 19:58

Razišle se i pristalice SNS i pokreta Dveri, otišla i Žandarmerija

Pristalice Srpske napredne stranke, ali i opozicionog pokreta Dveri, koji su bili ispred doma Narodne skupštine kako bi dali podršku poslanicima koji su štrajkovali glađu, razišle su se nešto pre 9.30, a saobraćaj u tom delu grada normalno funkcioniše.

Na stepeništu zgrade parlamenta i dalje je Boško Obradović sa stranačkom koleginicom Marijom Janjušević, a kako je ranije rekao, on će tu ostati do ponoći, a ujutru nastavlja štrajk.

Tu su i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanici SNS, na čelu sa šefom Aleksandrom Martinovićem, koji je kazao da još nije odlučio da li će prekinuti štrajk glađu, i da on nije tu zbog performansa, već kako bi apelovao na tužilaštvo da radi svoj posao.

Njegova stranačka koleginica Sandra Božić je rekla da će prekinuti štrajk glađu.

Među poslanicima SNS su i Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić i Aleksandar Marković, kao i Marijan Rističević, koga su u petak pristalice Dveri napale prilikom ulaska u dom Narodne skupštine.

Jedan broj pripadnika policije napustio je prostor ispred Skupštine Srbije, dok je jedan broj njih ostao da obezbeđuje zgradu.

Ograda koja je postavljena juče, koja je razdvajala poslanike i okupljene građane, i dalje se tu nalazi.

Polako odlaze i medijske ekipe, koje su od jutros pratile zbivanja.

Pripadnici Žandarmerije, koji su u jednom trenutku razdvojili dve grupe građana, takođe su otišli.

Martinović je oko 21 čas pozvao  pristalice te stranke da uvaže poziv predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića i da se raziđu.

On se obratio pristalicama preko megafona.

Zahvalio im je što su došli da daju podršku njemu i njegovoj koleginici Sandri Božić, u borbi da Srbija bude slobodna demokratska i pravna država i da i dalje podržavaju politiku predsednika Vučića.

"U ime predsednika Republike Srbije i SNS Aleksandra Vučića molim vas da se polako raziđete svojim kućama i želim da vam prenesem poruku predsednika da se spremite da se okupimo uskoro u što većem broju", rekao je Martinović.

Svoje obraćanje završio je rečima "Živela Srbija".

Poslanici SNS prišli su do svojih pristalica, koji uzvikuju "pobeda, pobeda", zdrave se sa građanima, koje je prethodno pozvao da se raziđu i odu svojim kućama.

Martinović se kratko zadržao u razgovoru sa građanima.

Dragan Đilas je došao je sa nekolicinom pristalica ispred skupštine, a sa njim su bili i Borko Stefanović, Srđan Milivojević, Branko Miljuš...

Đilas je došao do ograde ispred stepeništa pred skupštinom, a Boško Obradović mu je u jednom trenutku prišao i, kratko su razgovarali.

Žandarmerija je svo vreme razdvajala pristalice SNS i Dveri.

Đilas: Smanjiti tenzije

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas apelovao je večeras da se smanje tenzije, da predstavnici vlasti i opozicije sednu i razgovaraju, dogovore uslove i da onda može da se ide na izbore u drugoj polovini godine.

Apelujem na "ljude u čijim rukama je nož i pogača da stanu više jer 63 odsto građana nije sad za izbore", rekao je za N1 Đilas.

"Ljudi ovo nije bezbedno, korona nije prošla. Sedite da razgovaramo, da dogovorimo uslove pa možemo u drugoj polovini godine na izbore da smanjimo tenzije u ovoj zemlji", poručio je Đilas.

"Ovde je sve kontra, sve što nama rade oni optužuju nas da mi njima radimo. Ne podržavam to što je Marjanu Rističeviću pocepan sako, ali Borku Stefanoviću je pocepana glava. Ima neka razlika", rekao je Đilas.

On je upitao dokle da se više delimo.

"Sutra ćemo se obratiti Skupštini Srbije i MUP. Sada je pravilo da niko od nas ne može da bude pored Obradovića. Spremni smo da dostavimo spisak i da uvek jedan bude pored njega, da ne sedi sam na stepenicama. Ova scena nema smisla", rekao je Đilas.

Pristalice SNS i dela opozicije okupili su se predveče pred Skupštinom Srbije u znak podrške štrajkačima, Aleksandru Martinoviću i Sandri Božić, kao i Bošku Obradoviću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.