Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić: Voditi bolnicu ili grad je slično, mogu da odgovorim izazovu gradonačelnika

Nosilac liste SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na beogradskim izborima prof. dr Zoran Radojičić potvrdio je da se o opciji da bude gradonačelnik razgovaralo prilikom dogovora o listi.

- Ta tema je otvorena i posle izbora. To nije bila moja ambicija, ali kada sam razgovarao sa predsednikom Vučićem, napravio sam paralelelu između rukovođenja gradom i rukovođenja jednom od najznačajnijih medicinskih institucija na čijem sam čelu. Složili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo se da mogu da odgovorim izazovu - rekao je Radojičić u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ne zazire ni od posla, niti od problema koji bi mogli da ga sačekaju kao gradonačelnika i kaže da za njih "koji rade sa najtežim pacijentima, krize su svakodnevica".

Upitan kako je došlo do toga da bude nosilac liste SNS, Radojičić kaže da je dobio poziv od Vučića, koji mu je rekao da formira tim za Beograd, listu koja je više od politike.

- Razgovarali smo i ponudio mi je da budem prvi na listi, deo tima koji ima odgovoran zadatak da nastavi da unapređuje kvalitet života u glavnim gradu, da Beograd bude još lepši i privlačniji i za naše gradjane i za posetioce naše prestonice - objasnio je Radojičić.

On je naglasio da nije član nijedne stranke i da nikada nije ni bio, a to, kako dodaje, nije bio uslov ni kada je pre četiri godine predložen za direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

- I tada, i sada, zahtev koji je pred mene postavljen je isti. Tražili su da svoje znanje, veštine i iskustvo stavim u službu opšteg dobra i sistema - rekao je Radojičić.

Upitan šta će biti njegovi prvi "hirurški rezovi" ako bude gradonačelnik, Radojičić kaže da je mnogo stvari urađeno u protekle četiri godine što se može videti kada se prošeta gradom ali da još mnogo toga ostaje da se uradi.

- Projekat najbliži mom srcu je svakako "Tiršova 2", izgradnja nove dečje bolnice u Beogradu. Činjenica da sam lekar, a da sam na čelu liste, znači da možemo još značajnije da unapredimo stanje u zdravstvu u naredne četiri godine. Naravno, tu su i druge važne oblasti poput saobraćaja, metroa, infrastrukture, kulture, sporta, investicija. Imamo tim ljudi i zajedno možemo sve to da postignemo - navodi on.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radojičić o prioritetima ako bude gradonačelnik

Izvor: Mondo, 22.Jan.2018

Nosilac liste SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na beogradskim izborima prof.dr Zoran Radojičić potvrdio je da se o opciji da bude gradonačelnik razgovaralo prilikom dogovora o listi...Foto: Mondo/Goran Sivački.."Ta tema je otvorena i posle izbora. To nije bila moja ambicija, ali...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.