Prvi rezultati: SNS 46,6, Srbija protiv nasilja 23, SPS 6,9 odsto

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Dec.2023, 22:55

Prvi rezultati: SNS 46,6, "Srbija protiv nasilja" 23, SPS 6,9 odsto

Prema prvim rezultatima, a na osnovu 65,1 odsto uzorka CeSID/IPSOS-a lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" osvojila je 46,6 odsto glasova odnosno 129 mandata u srpskom parlementu.

Na drugom mestu je "Srbija protiv nasilja" sa 23 odsto ili 63 mandata.

Treću poziciju zauzima koalicija oko SPS-a sa 6,9 odsto ili 19 mandata.

Koalicija NADA osvojila je 4,8 odsto ili 13 mandata.

Cenzus, prema ovim projekcijama, prolazi i lista "Dr >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda" sa 4,8 odsto glasova, odnosno 13 mandata.

Od manjinskih lista, očekuje se da SNV ima 6 mandata, koalicija Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini 3 mandata, SDA Sulejmana Ugljanina 2 mandata i po 1 mandat lista Šaipa Kamberija i Ruska stranka.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preliminarni rezultati parlamentarnih izbora: IPSOS i CeSID objavili prvu procenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2023

Najviše glasova na parlamentarnim izborima u Srbiji osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", za koju je glasalo 46,6 odsto birača, pokazuje procena rezultata glasanja koju su objavili IPSOS i CeSID na osnovu 65,1 odsto obrađenog uzorka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.