Protokol o nesaradnji sa SNS-om potpisala i Solidarnost

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2024, 11:16

Protokol o nesaradnji sa SNS-om potpisala i Solidarnost

Politička platofma Solidarnost potpisala je protokol o nesaradnji sa naprednjacima i njihovim koalicionim partnerima tokom i nakon lokalnih izbora u Nišu. Iz Solidarnosti kažu da je protokol poruka građanima da glasanjem na izborima podržavaju preko potrebnu društvenu i političku promenu.

Građani bi trebalo da imaju poverenje u svoje političke predstavnike, kažu iz Solidarnosti i dodaju da je ovaj protokol politička >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poruka građanima da glasanjem za bilo koga od potpisnika sporazuma podržavaju preko potrebnu društvenu i političku promenu u Nišu.

Iz Solidarnosti takođe napominju da će i dalje raditi na progresivnoj promeni sistema, kako na nacionalnom, tako i na lokalnim nivoima.

Trenutni politički trenutak zahteva najviši stepen odgovornosti političkih organizacija. Svi političari su u obavezi da se bezrezervno izjasne o tome da li su ili nisu za promene. Na taj način se sprečava zloupotreba glasova građana, što smo imali prilike da vidimo na ranijim izborima - kažu iz Solidarnosti.

Protokol su do sada potpisali Stranka slobode i pravde, Dveri, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, SRCE, Zajedno, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Novo lice Srbije - “Niš, moj grad”, POKS, “Volim Niš - Niš se pita”, Dosta je bilo, “Niš, moj grad” - Novi DSS, Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, kao i aktivisti Danijel Dašić i Miloš Bošković.

Prvobitna inicijativa pokrenuta je zbog tog što je do sada bilo mnogih “preletača” koji su se nakon izbora pripajali SNS-u.

Podsetimo, nakon više od dve nedelje razgovora sa opozicijom, a posle konsultacije i saveta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako rekla, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će svi izbori, koji treba da se održe ove godine biti 2. juna. Među tim izborima su i lokalni koje ove godine očekuje Nišlije i Nišlijke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.