Protesti i u Nišu, Kragujevcu i Kruševcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 21:11

Protesti i u Nišu, Kragujevcu i Kruševcu

U više gradova Srbije u toku su protesti građana koji su se okupili nezadovoljnih epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti.

Na protestu u Novom Sadu građani su se okupili ispred Gradske kuće, a potom kamenicama razbili prozore na zgradi RTV i ulaz u prostorije SNS-a.

Večeras su se demonstranti okupili i u Kruševcu, Nišu, Kragujevcu.

Na platou ispred Skupštine grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kragujevca večeras se okupilo oko 1.000 građana koji mirno protestuju zbog najava da će ponovo biti uveden policijski čas.

Na protestu nije bilo nikakvih zahteva i poruka, a građani su duže od dva sata protestvovali skandirajući "Uhapsite Vučića" i druge uvredljive poruke na račun predsednika Srbije.

Demonstranti su povremeno skandirali "Ne damo svetinje" i "Izdali ste Kosovo", a deo okupljenih pevao je pesme o Kosovu.

Ulaz u Skupštinu grada bio je zaključan, a oko zgrade nije bilo uniformisanih pripadnika policije.

Nešto pre 22 sata većina demonstranta se razišla, a na platou ispred Skupštine grada ostalo je nekoliko desetina, uglavnom mlađih ljudi.

Demonstranti i u Nišu

Građani su se večeras okupili i u Nišu - na Trgu i kod Skupštine, da bi se nešto kasnije grupa sa Trga spojila sa okupljenima ispred Skupštine grada, javljaju Južne vesti.

Uzvikuju se parole protiv Aleksandra Vučića, policija je stigla nešto kasnije, a sve veći broj ljudi pristiže ispred niškog parlamenta.

Za sada nema nikakvih incidenata i protest, iako se okuplja sve veći broj ljudi, protiče mirno.

Neki od okupljenih kažu da su došli kako bi pružili podršku demonstrantima u Beogradu, uz pištaljke i trube čuje se skandiranje: Vrati nam Srbiju! Naš neprijatelj nije nevidljiv!

Okupljeni, uzvikujući parole, krenuli su ka sedištu gradonačelnika Niša.

Ispred kabineta gradonačelnika, gde za sada nema policije, čuju se novi povici okupljenih koji prilaze zgradi Hoćemo ostavku! Izađite napolje!
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti zapalili Gradsku kuću u Novom Sadu (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 08.Jul.2020

OKO 20:30 minuta izbio je požar na ulazu u Gradsku kuću u Novom Sadu OKO 20:30 minuta izbio je požar na ulazu u Gradsku kuću u Novom Sadu. Demonstranti u Novom Sadu večeras su kamenjem razbili stakla na Gradskoj kući, bacali su petarde, a prethodno su razbili vrata na zgradi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.