Propala kupovina sedam odbornika

Izvor: Blic, 24.Dec.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propala kupovina sedam odbornika

Posle izlaska SNS iz koalicije, vlast u Vranju čini samo SPS sa 26 od 65 mandata. Kupovina potrebnih sedam mandata nije uspela, a ako ponudu lidera SPS Zorana Antića odbije i DS, slede privremene mere. Socijalisti sad zovu demokrate da prave većinu: Skupština Vranja

- Nema razloga za paniku i zabrinutost. Pregovaračkim umećem došli smo do skupštinske većine - odgovara Antić, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne saopštava s kim je potrebna većina obezbeđena. Kaže, takođe, da je SPS već uputio poziv DS, kako bi sa njihovih 12 odbornika bila napravljena stabilna vlast.

Ostavke funkcionera SNS

Srđan Milošević, Maja Ristić, Dragoljub Kostić i Nenad Veličković iz SNS juče su podneli ostavke na funkcije članova Gradskog veća, kao i pomoćnik gradonačelnika Voja Zlatković. Ostavke nisu podneli Dejan Tričković i Bojana Veličkov.

Za Uroša Trajkovića, predsednika URS u Vranju, sa kojim je SPS pre deset dana raskinuo koalicioni ugovor, ovo je jedan u seriji Antićevih trikova, a pregovaračko umeće znači da je u Vranju proradila politička berza.

- Uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih izbora, Antić može zaustaviti samo kupovinom odborničkih mandata. O tome se u Vranju priča na svakom koraku, pa bi to mogla da bude tema i za policiju i tužilaštvo - ocenjuje Trajković.

Poslednjih nekoliko dana su sve prisutnije informacije da će lokalnu vlast u Vranju i gradonačelnika Antića ipak spasti demokrate, koje su se baš po ovom pitanju žestoko podelile. U redovima demokrata jedna struja je za ponovni savez sa SPS, pod izgovorom da to čine u interesu građana, a druga je rada da socijaliste što pre pošalje u opoziciju.

Šta god bilo, odlukom centrale o izlasku iz vlasti, naprednjaci su u Vranju preko noći do te mere zakomplikovali političku scenu da ne bi bilo iznenađenje ni da socijalisti, posle 23 godine vladavine u Vranju, definitivno odu u istoriju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Propala kupovina sedam odbornika

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Dec.2013, 02:00

Posle izlaska SNS iz koalicije, vlast u Vranju čini samo SPS sa 26 od 65 mandata. Kupovina potrebnih sedam mandata nije uspela, a ako ponudu lidera SPS Zorana Antića odbije i DS, slede privremene mere.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.