Pravosudni zakoni u sredu pred parlamentom

Izvor: RTS, 25.Avg.2012, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravosudni zakoni u sredu pred parlamentom

Zakoni iz oblasti pravosuđa na dnevnom redu vanrednog zasedanja Skupštine u sredu, najavio predsednik parlamenta Nebojša Stefanović. Na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora SNS-a tema će biti predstojeći izbori unutar stranke, pošto je skupština stranke 29. septembra, rekao Stefanović.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović najavio je da će na vanrednom zasedanju Skupštine zakazanom za sredu naći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva zakona iz oblasti pravosuđa - Zakon o vanparničnom postupku i Zakon o javnim notarima koji će detaljnije regulisati obaveze prema punoletnim građanima.

"Očekujem i sednicu gde ćemo imati rebalans budžeta, ratifikaciju nekoliko sporazuma važnih za našu zemlju, ali i novi zakon o javnim nabakama, koji je veoma važan antikorupcijski zakon, koji će omogućiti da Srbija dobije jednu institucionalnu meru za uštedu u procesu javnih nabavki", rekao je Stefanović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Stefanović je rekao da planira da uskoro razgovara sa predsednikom Nikolićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom, kao i sa predstavnicima vlade o planu predsednika Srbije za Kosovo i Metohiju, koji je u izradi.

Prema njegovim rečima, ideja bi bila da parlament dobije tu platformu da može na vreme da je razmatra, što će pomoći da se postigne što širi konsensuz, koji je predsednik republike predložio.

"Napravljen je jedan hrabar i ozbiljan potez da se predsednik direktno uključi u to, a da postizanjem što većeg jedinstva u našoj zamlji pokažemo snagu naše države da postignemo neke rezulate da se ceo jedan problem za Srbiju što efikasnije reši", istakao je Stefanović.

Govoreći o sutrašnjoj sednici Glavnog odbora SNS-a, Stefanović je rekao da će se baviti predstojećim izborima unutar stranke, pošto je skupština stranke zakazana za 29. septembar.

"Ona će odlučivati o rukovodstvu naše stranke, o pripremama za sve izbore, takođe ćemo razmotriti kako funkciniše naša vlada, kako smo zadovovoljni onim što je do sada učinjeno, šta su pravci i šta je to na čemu insistira predsednik naše stranke, a to rezulati", rekao je Stefanović.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je pre nekoliko dana da će se na toj sednici razmatrati i zahtev novosadskog odbora stranke da se preispita saradnja sa socijalistima na republičkom nivou zbog toga što je SPS u nekim gradovima i opštinama i dalje u koaliciji sa DS-om, uključujući i Novi sad. 

Na pitanje da li će GO glasati još jednom o kaoliciji i sa socijalistima, Stefanović je odgovorio da će svakako jedna od tema biti i formaranje tih koalicija "za koje smatramo da su građani oštećeni, poput Novog Sada gde postoji koalicija na čijem čelu je gospodin Pavličić, za koju smatramo da nije dobra za Novosađane".

"Smatramo da u Novom Sadu može da se formira mnogo bolja, poštenija i odgovornija vlast i mi insistiramo da se vlast promeni. Takođe postoje i druge sredine gde je slična promena potrebna", rekao je Stefanović.

Prema njegovimm rečima, u ovom trenutku postoje razgovori među koalicionim partnerima i očekuje se da će ti razgovori dovesti do pozitivnih rešenja za građane Novog Sada.

Stefanović je dodao da ne može da kaže kada će do razgovora doći, jer je potrebno vreme da se saglase kriterijumi, a da je SNS zaintesovan da toga dođe što pre.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.