Poznata imena na listi koalicije okupljene oko SNS - lekari, funkcioneri i bivši članovi G17

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2024, 13:52

Poznata imena na listi koalicije okupljene oko SNS - lekari, funkcioneri i bivši članovi G17

Od 61 kandidata za odbornike liste “Aleksandar Vučić - Niš sutra”, najviše je ekonomista, lekara i pravnika. Listu predvodi Dragoslav Pavlović, a tu su brojna Nišlijama poznata imena - Igor Novaković, Mile Ilić, Marko Rajić, Mihajlo Zdravković, Milan Lazarević, Danijela Nešić i drugi. Na listi su i nekadašnji članovi G17.

U odnosu na 2020. godinu, kada su u Nišu bili poslednji lokalni izbori, u nazivu liste nije se mnogo toga promenilo. Tada je lista bila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << “Aleksandar Vučić - za našu decu”, a iako Nišlije biraju gradsku vlast, ime predsednika države i ove godine je u nazivu liste.

Dragoslav Pavlović predvodi listu; foto: N. P.Nije se promenilo ni to da naprednjaci ne stavljaju ime svoje stranke u naziv liste, mada sada izlaze sa koalicionim partnerima: Socijalističkom partijom Srbije, Pokretom socijalista, Zavetnicima, Socijaldemokratskom partijom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera, Jedinstvenom Srbijom i Srpskom radikalnom strankom.

Na listi je najviše naprednjaka - čak 49 od 61. Prvi među njima je Dragoslav Pavlović, koji i predvodi listu. On je bivši direktor JKP Mediana, sada zaposlen u EPS-u. Bio je i pomoćnik gradonačelnika Niša od jula 2016, predsednik Naise i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije. Ove godine izabran je za člana Povereništva SNS u opštini Medijana. Diplomirani je inženjer elektrotehnike.

Drugi na listi je Igor Novaković iz SPS, aktuelni zamenik predsednika niške Skupštine. Potpisan je kao univerzitetski profesor.

Igor Novaković najbolje rangiran iz SPS; foto: Južne vestiOd 2008. do 2012. bio je predsednik Opštine Palilula, a bio je i predsednik Skupštine te opštine, pomoćnik gradonačelnika Niša, direktor ED Jugoistok, odakle je smenjen “zbog uočenih propusta u rukovođenju”. Bio je i predsednik RK Železničar, kao i član Saveta Medicinskog fakulteta u Nišu.

Sin je bivšeg direktora niške fabrike tekstila NITEX Mileta Novakovića, a i sam je bio zaposlen u toj fabrici.

Blizak saradnik Dragana Milića i njegov kolega sa Klinike za kardiohirurgiju, lekar i profesor Milan Lazarević, treći je na listi koju predvodi SNS. On je ušao u tu stranku kada je u Nišu, ali i u celoj zemlji, bila aktuelna priča o “čišćenju” liste čekanja na toj klinici i to nakon što je i sam kritikovao rad pojedinih naprednjaka. Sin je generala Vladimira Lazarevića.

Ginekolog Dragana Radović Janošević (SNS) četvrta je na listi. Ona je među članovima Saveta Univerziteta u Nišu koje je imenovala Vlada Republike Srbije. Kao ginekolog radi u jednoj privatnoj klinici.

Odmah iza nje je nekadašnja SNS omladinka Maja Živković (SNS), diplomirana pravnica, koja je sada većnica u Medijani. Bila je kapiten i sekretarka ŽKK Student, kao i koordinatorka Kancelarije za mlade GO Medijana.

Lazarević na vrhu liste; foto: JV / Tamara RadovanovićMesta od šeste do 11. pozicije na listi zauzeli su lekari. Među njima je Vladan Ćosić (SNS), pomoćnik direktora UKC Niš Zorana Perišića, koji je i do sada bio odbornik. Tu je lekar i profesor Boris Đinđić (SNS), takođe dosadašnji odbornik, kao i urolog Ljubomir Dinić (SNS), njihov kolega iz odborničkih klupa.

Na listi je i dugogodišnja šefica Zdravstvene stanice “Ratko Pavlović” i većnica u Opštini Pantelej Slavica Aleksić. Članica SNS i Opštinskog odbora Pantelej je od 2010. U toj opštini bila je predsednica Saveta za zdravstvo, odbornica i predsednica odborničke grupe SNS.

Na listi su i lekari Olivera Nikolić (SNS), Suzana Radovanović (SNS), Marija Stojanović (SNS), kao i Sanja Stajić (SNS), nekadašnja predsednica Opštine Merošina i članica URS-a. Kasnije ulazi u SNS.

Stajićevoj je oduzimana i partijska knjižica pre šest godina jer, kako su tada naveli iz SNS, nije poštovala Statut stranke. Bila je i pomoćnica gradonačelnice Dragane Sotirovski za zdravstvo, socijalnu politiku i natalitet.

Od novih-starih imena, na listi su profesor niškog Univerziteta Mile Ilić (SPS), nekadašnji predsednik Saveta za razvoj Grada Niša, poslanik u Skupštini Srbije, savezni poslanik Veća građana Skupštine Savezne Republike Jugoslavije i član Saveta Univerziteta.

Tu je i Mile Ilić: Foto: Marjan NikolovskiBio je i povezivan sa izbornom krađom 1996. godine, nakon čega je bio smenjen sa svih funkcija unutar SPS. Ostao je upamćen i po tome što je posle Dejtonskog sporazuma predložio Slobodana Miloševića za Nobelovu nagradu.

Tu je i aktuelni direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović (SNS), inače master ekonomista. On je bio direktor Regionalne razvojne agencije “Jug”.

Na listi je i pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš Danijela Nešić (SNS), medicinska sestra i doktor ekonomskih nauka. Ona je od marta ove godine predsednica Saveta za zdravlje Niša.

Među naprednjacima na listi je i Uroš Radulović, bivši većnik u Medijani i odbornik u gradskoj Skupštini u prethodna dva saziva. Sada je u Povereništvu SNS Medijana.

Direktor doma “Duško Radović” Luka Gašević (SNS) takođe je na listi, a tu je i bivši većnik u Panteleju i zamenik šefa odborničke grupe SNS u toj opštini Stevan Veselinović.

Tu je i direktor Studentskog centra Niš Rade Rajković (Pokret socijalista), koji tu funckiju nije menjao 18 godina i koji je bio predsednik Skupštine Niša pre Bobana Džunića.

Na listi je i Danijela Banićević (SNS), dosadašnja odbornica Skupštine Opštine Palilula, po zanimanju sanitarno-ekološki inženjer. Zaposlena je na Institutu za javno zdravlje u Nišu.

36. na listi je i diplomirani ekonomista Mihajlo Zdravković (SNS), bivši odbornik G17 u Skupštini Niša i bivši gradski većnik. Nakon što je Vlada preuzela vlasništvo nad niškim Aerodromom, imenovan je za direktora preduzeća Aerodromi Srbije čije je sedište preseljeno u Niš. Na toj funkciji je i sada.

Na listi je i bivši direktor JKP Naissus Igor Vučić (SNS), koji je bio i predsednik RK Železničar. Nišlijama je poznat po aferi kada je službenim kolima išao na utakmice tog kluba. Tu je i predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković (SNS).

Marko Rajić (SNS), nekadašnji portparol gradonačelnika Perišića i “neformalni” PR gradonačelnice Sotirovski, koji je na terenima fotografiše i snima, takođe zaposlen u Dečijem kulturnom centru, takođe je na listi.Marko Rajić takođe na listi, foto: privatna arhiva

Na listi “Aleksandar Vučić - Niš sutra” čak je 49 naprednjaka.

Osim pobrojanih, tu su i Snežana Jovanović, Marija Kostić, Ivana Cvetković, Igor Paunović, Marija Becić, Natalija Stojanović, Anđela Milovanović, Aleksandar Stojanović, Miloš Gocić, Miloš Sekulić, Nikola Marinković, Bojan Đorđević, Milena Trpković, Miloš Petrović, Miloš Đorđević, Magdalena Cvetković, Miloš Milenković, Anđela Icić Krstić, Vladimir Radisavljević, Marko Stanković, Radmila Krstić, Maja Becić, Dragana Janković Milić, Petar Stojković, Mladen Tošić, Nemanja Laketić i Ljiljana Stojanović.

Osim Igora Novakovića, Mileta Ilića i Suzane Radovanović, iz SPS-a je na listi i Darko Nikolić. Iz PUPS-a su tu penzioneri Mirjana Lapajne i Milivoje Gligorijević, a iz Vulinovog Pokreta socijalista samo Rade Rajković.

Branislav Stojković jedini je kandidat za odbornika iz Jedinstvene Srbije, Vladimir Stanojević je jedini “zavetnik”, Nataša Jović jedina iz SDPS-a, a Saša Vidojković jedini iz SRS.

Podsetimo, na listi nema prethodnih troje gradonačelnika Niša - Dragane Sotirovski, Darka Bulatovića i Zorana Perišića. Nema ni predsednika gradske Skupštine Bobana Džunića.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.