Izvor: Novine novosadske, 03.Sep.2012, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan koalicioni sporazum nove većine u Novom Sadu

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke potpisala je danas koalicioni sporazum, a novu većinu u Skupštini grada čine 42 odbornika iz redova SNS, SPS, DSS, SPO- RDS, “Novi Sad – odmah”. Kako je najavljeno, gradonačelnik će biti iz redova naprednjaka, njegov zamenik iz DSS-a, a predsednik Skupštine grada iz redova socijalista i njegov zamenik iz Dveri.
- Nadam se da je sada svima jasno da u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << grada imamo većinu, kao što smo to znali i pre prošle sednice. Pozivam aktuelnu vladajuću garnituru da mirno preda vlast, jer nama ne odgovara atmosfera pojačanih političkih tenzija i nasilja – rekao je Vučević i dodao da odbornici nove većine trpe strahovite pritiske i ”nepristojne ponude” direktora pojedinih javnih preduzeća.
On je međutim odbio da precizira o kojim direktorima i o kojim odbornicima se radi, uz obrazloženje da time treba da se bave nadležni organi.
Vučević je takođe istakao da će odmah po preuzimanju vlasti u gradu nova većina utvrditi kojim budžetom stvarno raspolaže Novi Sad, koliko je grad zadužen, i u kakvom su stanju javna preduzeća.
Pod lupom će biti i prekomerno zapošljavanje u pojedinim javnim preduzećima poslednjih dana.
Na pitanje hoće li SNS i dalje insistirati na rasvetljavanju navodnih slučajeva kupovine glasova, on je odgovorio da je taj slučaj sada u rukama tužilaštva.
Inače, koalicioni sporazum sadrži šest tačaka koje bi trebale da definišu strategiju daljeg razvoja grada. Vučević je tim povodom istakao da je to dokaz da se nova većina nije okupila samo kako bi preuzela vlast, već ”da bi oživela Novi Sad i prekinula višegodišnju agoniju”.
On je takođe istakao da je nemoguće da se Novi Sad razvija dok je gradonačelnik u svađi sa republičkim vlastima, aludirajući da je partija Igora Pavličića opoziciona u republičkoj skupštini.
T. Lovreković
 
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.