Izvor: JUGpress.com, 12.Dec.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovanje Apotekarske ustanove stabilno, rečeno na pressu u SNS

VRANJE

Direktorka Apotekarske ustanove u Vranju Ivana Kostić, u sedištu Gradskog odbora Srpske napredne stranke, održala je konferenciju za novinare na kojoj je govorila o rezultatima rada ove ustanove.

Nakon velikih dugovanja poslovanje Apoteke konačno je stabilizovano.

„Kada sam preuzela rukovođenje, dugovanja ove ustanove iznosila su oko 200 miliona dinara krajem 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godine i ustanova je bila pred zatvaranjem. Dugovanja prema dobavljačima bila su tolika da su pretila blokadom. U prethodne tri godine zaposleni u Apotekarskoj Ustanovi  uspeli su da, radeći u interesu pacijenata, vrate gotovo sve dugove i stabilizuju poslovanje, rekla je Kostić.

Ona je dodala da je Grad Vranje maksimalno pomogao Apoteci da sanira dugovanja.

„Reprogramima je ogroman dug samanjen na iznos od  20 miliona dinara. Razumevanje gradonačelnika i lokalne samouprave, racionalizacija broja zaposlenih, smanjivanje zaliha lekova koji se nisu prodavali i zatvaranje apoteka u privatnim lokalima, doprineli su finansijskoj stabilizaciji ove ustanove“, kazala je direktorka.

I u uslovima nelojalne konkurencije, Apotekarska ustanova uspela je da zadrži svoje apoteke u okrugu i potpuno ih snabde svim lekovima.

Početkom 2017. godine u ovoj ustanovi radilo je 118 zaposlenih, a nakon racionalizacije smanjen je na 54 radnika koji su u stalnom radnom odnosu.

Što se tiče zarada primenjuju se koeficijenti propisani u zdravstvu, tako da je plata  farmaceutskog tehničara u rangu medicinske sestre, a farmaceuta u rangu lekara opšte prakse, rekla je Kostić odgovarajući na pitanje novinara.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.