Poslanik SNS Darko Laketić dobitnik najvećeg priznanja Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2023, 10:21

Poslanik SNS Darko Laketić dobitnik najvećeg priznanja Prokuplja

Organizavcioni Odbor za obeležavanje gradske slave Svetog Prokopija odlučio da ovogodišnje najveće priznanje grada sa imenom sveca po kome nosi ime, dobije narodni poslanik iz Toplice Darko Laketić, a u obrazloženju navode da je svojim ličnim zalaganjem i uspesima doprineo da se za ime Prokuplja i Topličkog okruga čuje širom sveta. Poslanik od 2014. ima prijavljeno prebivalište u Prokuplju, iako ima stanove i živi u Beogradu, široj javnosti poznat je postao zbog naplate putnih troškova >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Skupštine kao da na sednice dolaz iz Prokuplja, ali i po asfaltiranju puta do ženine kuće u Prokuplju.

Narodni poslanik "veteran" rođen u Kosovskoj Mitrovici višegodišnja je perjanica topličkih naprednjaka, a za najviše priznanje grada u kome ima samo prijavljeno prebivalište Organizacioni odbor obrazlaže i da je Laketić na svom radnom mestu i van njega, svojim ličnim primerom i zalaganjem, uz toleranciju i međusobno uvažavanje, doprineo je širenju ugleda Grada Prokuplja i Topličkog okruga.

Nesebičnim zalaganjem uspeo je da Prokuplje dobije od Republike Srbije jednu od najvažnijih investicija u oblasti zdravstva u ovom delu Evrope, a to je izgradnja najmodernijeg Medicinskog centra sa preko 30.000 kvadratnih metara. Svojim zalaganjem uspeo je da se izbori da Prokuplje dobije i Topličku akademiju u okviru koje se od nedavno formiran i novi smer iz oblasti zdravstva, Odsek za medicinske studije - kaže se u obrazloženju Organizacionog odbora.

Ipak, Laketić je ranije dospeo u žižu javnosti svojim zalaganjem da od Narodne skupštine, odnosno od građana naplati putne troškove za dolaske na sednice Skupštine iz Prokuplja, iako poseduje stanove u Beogradu, a samo tokom 2017. godine na ime putnih troškova i naknade za korišćenje sopstvenog automobila, sa blagajne parlamenta podigao je 608.363 dinara u neto iznosu ili nešto više od 50.000 dinara mesečno.

Laketić, za koga Prokupčani kažu da odavno ne živi u tom gradu, a boravak u Beogradu potvrđuju tamošnje komšije, on sa "putovanjima iz Prokuplja do Beograda" nastavlja i 2019. godine, te da je za 4 godine na osnovu troškova za gorivo dobio 2,9 miliona dinara, iako u beogradskom naselju Vračar poseduje troiposoban stan, nedaleko od Hrama Svetog Save, kao i manji lokal u istoj zgradi.

Asfaltiranje svega 140 metara dugog puta građane je koštalo 1,1 milion dinara i teško bi urbanistički gledano i mogao da se podvede pod ulicu, a izlazi na državni put koji nije u ingerenciji Opštine. Ipak, 2018. godine godine je asffaltiran i vodi do dve privatne kuće, a u jednoj od njih je upravo prijavljen boravak narodnog poslanika Laketića, iako on sa porodicom već nekoliko godina živi u Beogradu.

2018. godina bila je za Laketića upečatljiva i po tome što je Inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da da je Laketić i jedan od predavača, mada nelegalno, u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

Iste godine sada već aktuelni dobitnik najvećeg priznanja Prokuplja tužio je i Južne vesti - ali pogrešnom sudu, zbog, kako je tvrdio, netačnih podataka o stanovima, tražeći 300.000 dinara odštetu.

Više o bogatoj biografiji ovogodišnjeg dobitnika nagrade Grada Prokuplja "Plakete Svetog Prokopija" možete pogledati u rubrici Južnih vesti - "Ko je ko".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.