Poslanik Babić dobio preteće pismo

Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik Babić dobio preteće pismo

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da je poslanik SNS, Vlado Babić iz Sombora, koji je po nacionalnosti Bunjevac, dobio anonimno preteće pismo.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Vlado Babić dobio je danas na adresu Skupštine Srbije preteće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pismo, pisano rukom, latiničnim pismom, u kome mu se između ostalog preti da će biti zaklan, zato što je pre nekoliko dana replicirao poslaniku (Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini) Tomislavu Žigmanovu i zbog toga što se zalaže za očuvanja identiteta bunjevačke nacionalne manjine", rekao je Martinović u Skupštini Srbije.

On je naveo da se u tom pismu vređa i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

U pismu se, kako je rekao, preti i ženskom delu Babićeve porodice.

Martinović je dodao da sa tim pretnjama treba da bude upoznata Vlada Srbije i Ministarstvo unutrašnjih psolova.

Radikali pretili Jerkov: K**** ustaška!

"Plašim da se da je ovo nastavak najgore moguće kampanje protiv Srbije. Mi smo o tome više puta govorili, ali ovo je prevazišlo svaku meru. Ovo je atak na ličnost jednog narodnog poslanika, preti se njegovoj porodici, odnosno ženskim članovima", rekao je on.

Istakao je da se na na najgori mogući način govori o Srbiji, njenom rukvodstvu, o srpskim političarima, ali i onima koji su i u opoziciji.

"Mi ćemo kao poslanička grupa insitirati da se otkrije ko stoji iza ovog pisma", rekao je Martinović i zamolio Vladu Srbije i MUP da pretnje najozbiljnije istraži i otkrije ko stoji iza čina.

Pismo je osudila i poslanica SRS Vjerica Radeta koja je rekla da je strašno što se dešavaju ovakve stvari.

Ministar države uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da je "ovo sraman čin" i da je poziv na linč neprihvatljiv u demokratskoj zemlji i a će o svemu obavestiti Vladu i ministra unutrašnjih poslova.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Poslanici u Skupštini o odevanju i lenjosti

Izvor: Beta, 19.Jun.2018

Poslanici Skupštine Srbije u popodnevnom delu sednice pored ostalog raspravljali su o tome ko je kako odeven u sali, i ko je lenj, a ko nije.Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da ga je "baš briga" što predstavnici opozicije ne učestvuju u raspravi o amandmanima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.