Poslanici o amandmanima na zakon o kulturi

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o amandmanima na zakon o kulturi

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje razmotrio je sve amandmane na predloženi zakon o kulturi, posle čega je počela i plenumska rasprava o tom aktu u pojedinosti.
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac zahvalio je večeras svim članovima Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje na celodnevnoj raspravi o amandmanima na Predlog izmena i dopuna Zakona o kulturi, napominjući da smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da rasprava ipak zaslužuje da se vodi pred svih 250 poslanika.
Odgovarajući na pitanja poslanika zbog čega nije bio na sednici Odbora, Tasovac je rekao da su joj prisustvovala četiri ovlašćena predstavnika predlagača zakona koja su dala doprinos raspravi.
"Jako cenim dužinu rasprave na Odboru, ali iskreno mislim da ona zaslužuje da se vodi pred svih 250 poslanika. Sada sam ovde sam i nastavićemo sa zadovoljstvom raspravu o svakom amandmanu, rekao je Tasovac.
Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović je rekla da je 14 članova Odbora vredno radilo ceo dan, jer su predložene izmene zakona bile loše.
Ona je kritikovala predsednicu parlamenta Maju Gojković što nije prekorila ministra zbog toga što nije udostojio poslanike da brani zakon.
Poslanica Socijaldemokratske stranke Branka Karavidić počela je da obrazlaže amandman na član devet zakona, ali kada je želela da uputi pitanje ministru i počela izlaganje sa "da li vas je sramota", Gojković ju je prekinula.
Ne poznajem direktora RTS, ali sad bih uticala na njega da idemo u direktnom prenosu i da građani čuju da je to sve što imate da kažete o kulturi, rekla je Gojković.
Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je Tasovca pre dva dana upozorio da pazi šta radi i da pravi grešku, što je potvrdio i čin premijera Aleksandra Vučića koji je apelom promenio jedan od važnijih delova zakona, koji se tiče nacionalnih priznanja za vrhunski doprinos u kulturi.
"Šta ako Vučić večeras u pola jedan gleda neku televiziju i vidi da nije dobro pročitao član devet zakona, pa opet apeluje", upitao je Živković.
Šef Poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić podsetio je da je ta poslanička grupa predložila tri amandmana i da smatra da, bez obzira na neke loše odluke u prošlosti, nacionalne penzije treba zadržati.
Babić je rekao da je jedina politika pojedinih poslanika "mrzimo Vučića" i da su protiv svega što radi Vlada Srbije.
"Imaćemo priliku već u aprilu da vidimo šta će građani reći na politiku mržnje i uvreda. Mi smo ponosni na komunkaciju koju imamo sa premijerom, a oni koji nemaju koga da pozovu, ili neko njih da pozove, to je njihov problem", rekao je Babić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skupština počela pretres amandmana na predloženi zakon o kulturi

Izvor: Blic, 11.Feb.2016

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje razmotrio je sve amandmane na predloženi zakon o kulturi, posle čega je započela i plenumska rasprava o tom aktu u pojedinosti...Odbor je oko 80 amandmana razmatrao osam sati...Nedoumice oko predložene odredbe o ukidanju priznanja za vrhunski doprinos...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.