Poslanici i danas o smanjenju cenzusa

Izvor: RTS, 08.Feb.2020, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici i danas o smanjenju cenzusa

Narodna skupština nastavila je rad raspravom o amandmanima na izmene i dopune izbornih zakona. Glasanje se očekuje danas.
Izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika, koje je predložio šef poslanika SNS-a Aleksandar Martinović, predviđaju smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto.

Stiglo je 25 amandmana, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je nadležni odbor prihvatio tri, a na izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima koje je predložio SNS podneto je 17 amandmana, od kojih su prihvaćena dva.
I poslanica DS-a Gordana Čomić predložila je izmene i dopune zakona, koje predviđaju da se na lokalnim i republičkim listama nađe najmanje 40 odsto žena.
Na izmene i dopune koje je podnela Čomićeva podneto je šest amandmana, od kojih je prihvaćen jedan.
Na njene predložene izmene o lokalnim izborima podneto je takođe šest amandmana, od kojih je prihvaćen jedan.
Poslanik Muamer Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja podneo je amandman prema kojem bi Republička izborna komisija trebalo da odlučuje o tome da li podnosilac liste ima položaj manjinske stranke.
Narodni poslanici bi do kraja dana trebalo da glasaju o predloženim izmenama.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština: Cenzus tri odsto, na listama 40 odsto žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2020

Cenzus na predstojećim prolećnim izborima biće umesto dosadašnjih pet, tri odsto, a žene će na lokalnim i republičkim listama biti zastupljene 40 odsto, odlučila je danas Skupština Srbije...Poslanici su izglasali izmene i dopune zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Skupština Srbije počela raspravu o 54 amandmana, prihvaćen predlog Gordane Čomić

Izvor: Danas, 08.Feb.2020

Skupština Srbije počela je danas raspravu o 54 amandmana, koliko ih je podneto na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakonu o lokalnim izborima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.