Poslanica SPS tvrdi da ju je Šormaz opsovao, Šormaz kaže da nije govorio u jednini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanica SPS tvrdi da ju je Šormaz opsovao, Šormaz kaže da "nije govorio u jednini"

Poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović tvrdi da ju je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz danas uvredio i opsovao, što je on odbacio, rekavši da su njemu poslanici SPS-a dobacivali, jer je tokom izlaganja, u kojem je osudio pretnje deci predsednika Srbije, pomenuo Slobodana Miloševića.

Šormaz je, inače, u svom govoru rekao da ni u jedno vreme niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nikada nije napadao decu, kao što sada prete deci predsednika Aleksandra Vučića, a da je u politici 30 godina, te je u tom kontekstu podsetio da je podržavao vlade Vojislava Koštunice i Aleksandra Vučića, a da je bio opozicija Miloševiću, Đinđiću, odnosno da je, kako je rekao, uvek bio na pravoj strani.

Tokom njegovog izlaganja jeste bilo dobacivanja, ali se u prenosu nije moglo čuti ko i šta dobacuje, a on je u jednom momentu rekao: "Koleginice, koleginice…"

Paunović je za Tanjug rekla da je njena opaska tokom njegovog izlaganja bila "samo si često menjao strane", na šta je on, prema njenim rečima, rekao "J….te Milošević".

Ona je kazala da je tokom rasprave upozorila da to ne sme biti vokabular narodnih poslanika, te navela da izvinjenje od njega ne očekuje, jer se, kako kaže, ne može očekivati da vam se izvini neko ko izgovora takve reči.

"Nemam komentar na jednu takvu izjavu šta god da su bili motivi", rekla je Paunović.

"Nisam to izgovorio. Oni su meni dobacivali da sam ja menjao strane. Uopšte se nisam njoj obratio, niti sam rekao bilo šta u jednini, šta god da sam rekao, nego onima koji su kršili poslovnik i dobacivali mi sve vreme", rekao je Šormaz.

On je naveo da nije reč ni o kakvom sukobu između socijalista i naprednjaka, već je, kaže, reč o njemu lično, te da se sve dogodilo, jer je, po njegovoj oceni, predsedavajući tokom njegovog izlaganja bio tolerantan i nije prekinuo poslanike koji su mu dobacivali.

Šormaz je takođe kazao da će uvek govoriti da je Slobodan Milošević "najveće zlo koje je Srbija imala i da je najlošiji državnik u istoriji Srbije."

"Ne znam kako misle socijalisti, da učestvuju u kreiranju spoljne politike Srbije ako se ne odriču Slobodana Miloševića i njegove zaostavštine. Srbija bi danas bila ugledna članica EU da nije bilo Slobodana Miloševića", smatra Šormaz.

Šormaz je ocenio i da je socijalistima bilo bitnije što je pomenuo Miloševića, nego što je govorio o Vučićevoj deci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U SKUPŠTINI SRBIJE UVREDLjIVE REČI: Sukob Šormaza i Paunovićeve

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2019

Poslanica SPS izjavila jeda ju je poslanik SNS opsovao, što je on odbacio POSLANICA SPS Snežana Paunović izjavila je u petak da ju je poslanik SNS Dragan Šormaz opsovao, što je on odbacio, rekavši da su njemu dobacivali socijalisti, jer je tokom izlaganja u kojem je osudio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.