Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović (DSS): Potrebna promena vlasti i promena politike

Budući predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović ocenio je danas da su neuspesi vlasti Srpske napredne stranke (SNS) očigledni i da je potrebna i promena vlasti i promena politike.

"Rezultati vlasti SNS su drastično lošiji nego što su bili rezultati vlasti DSS. Kao bivši atletski reprezentativac dobro znam da posle svake trke na semaforu ostaje rezultat, a rezultat je lako vidljiv i u politici", rekao je kandidat DSS ispred beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Arene, uoči finalnog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u atletici u Beogradu.

Popović je uporedio ekonomske pokazatelje od 2012. do 2017. godine sa podacima iz perioda od 2004. do 2008. godine, kada je okosnicu vlasti činila Demokratska stranka Srbije.

"Jasno je da je rast bruto društvenog proizvoda tokom pet godina vlasti SNS 10 puta manji od rasta BDP-a koji je ostvarivan za vreme vlasti DSS. Tada je u Srbiji bilo zaposleno 100.000 ljudi više nego što ih je zaposleno sada, a prosečna plata u evrima bila je 15 odsto viša nego što je danas", rekao je Popović.

On je dodao da to pokazuje da su potrebne promene u zemlji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.