Polemika Saveza za Srbiju i naprednjaka o vrtićima u Beogradu

Izvor: RTS, 29.Avg.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika Saveza za Srbiju i naprednjaka o vrtićima u Beogradu

Iz odborničke grupe SZS u gradskoj skupštini navode da je za vreme mandata Gorana Vesića, koji govori da se borbom protiv divlje gradnje finansiraju škole i obdaništa, izgrađeno "nula mostova, jedna škola i nula vrtića". Odbornička grupa SNS-a odgovara da je nakon odlaska sa vlasti "tajkuna Dragana Đilasa otvoreno osam vrtića". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da nije dobio odgovor na pitanje koliko je krivičnih prijava Grad podneo protiv divlje gradnje i koliko je bespravnih objekata iz svoje nadležnosti srušio, od stupanja na snagu novog zakona.
Jovanović u pisanoj izjavi medijima navodi i da je dug Beograda 2013. godine bio 400 miliona, a ne 1,2 milijarde evra, a da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić govori da borbom protiv divlje gradnje finansira škole i obdaništa.
Pita i o kojim školama i obdaništima govori zamenik gradonačelnika i tvrdi da je "za vreme njegovog mandata, izgradio nula mostova, jednu školu i nula vrtića".
Kako kaže, od 2015. godine se priča o tome da je divljoj gradnji u Beogradu odzvonilo i da nema odgovora ni na pitanje zašto aktuelna vlast "ništa nije učinila protiv divlje gradnje".
Mirković: Rekordan broj dece u vrtićima
Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković je, reagujući na izjavu Nikole Jovanovića, izneo podatak da je nakon odlaska sa vlasti "tajkuna Dragana Đilasa otvoreno osam vrtića".
Mirković u izjavi precizira da je danas u vrtićima upisan rekordan broj dece, čak 74.401 dete, dok je u vreme Đilasa to bilo svega 47.000 dece.
"Da su morali da kradu i na deci govori i afera vrtić 'Milica' na Altini. U ovoj aferi, Đilas se obavezao da iz budžeta grada, po ceni od 27.000 hiljada evra mesečno iznajmljuje prostorije kompanije 'Ktitor' za potrebe vrtića, i to u periodu od deset godina. Prostom matematikom se dođe do toga da je u igri čak 3.240.000 što je, razume se, dobrim delom završilo i u njegovom džepu", kaže Mirković.
Mirković je rekao da je takođe, nezakonitom preplatom vrtića roditeljima, Đilas ostavio 15.000 tužbi koje će grad koštati između tri i četiri milijarde, a da je do sada ova vlast isplatila već skoro milijardu dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.