Jovanović Vesiću: Koliko ste vi škola i vrtića izgradili?

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović Vesiću: Koliko ste vi škola i vrtića izgradili?

Beograd -- Potpredsednik NS Nikola Jovanović upitao zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koliko je u vreme njegovog mandata izgrađeno takvih objekata.

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda je reagovao na izjavu zamenika gradonačelnika Beograda da se borbom protiv divlje gradnje finansiraju škole i obdaništa.

"Goran Vesić govori da borbom protiv divlje gradnje finansira škole i obdaništa. O kojim školama i obdaništima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vesić priča? Za vreme njegovog mandata, izgradio je nula mostova, jednu školu i nula vrtića. Ako je to merilo njegove uspešnosti u borbi protiv divlje gradnje, jasno je da on po tom pitanju nije ništa uradio", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je podsetio da je Vesić još 2015. godine izjavljivao da je divljoj gradnji u Beogradu odzvonilo a da tri godine kasnije ponavlja istu priču.

"Vesić i dalje ne odgovara na dva jednostavna pitanja koja sam mu postavio - koliko je krivičnih prijava grad podneo protiv divlje gradnje i koliko je bespravnih objekata iz svoje nadležnosti srušio, od stupanja na snagu novog zakona. Zato mu sada postavljam još jednostavnije pitanje kako bi lakše razumeo poentu: 'Gospodine Vesiću, zašto ništa niste učinili protiv divlje gradnje od kada ste na vlasti u Beogradu", naveo je on.

Jovanović je odbacio i tvrdnje o velikom dugu Beograda koji je ostavila prethodna gradska vlast i rekao da su te tvrdnje odbacili i Fiskalni savet i Ministarstvo finansija. "Da Vesića zanima istina, citirao bi ove dve institucije koje kažu da je dug Beograda 2013. godine bio 400 miliona, a ne 1,2 milijarde evra. Isto tako bi tamo našao podatak da je zato javni dug Srbije od 2012. godine porastao sa 15 milijardi evra na 24 milijarde", naveo je Jovanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.