Polemika Jeremića i Jovanova

Izvor: RTS, 15.Avg.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika Jeremića i Jovanova

"Razgraničenje" znači voljno precrtavanje granice Republike Srbije i trajno otuđenje dela državne teritorije od Dečana i od Pećke patrijaršije i od mnogo čega drugog što predstavlja temelj našeg nacionalnog identiteta, rekao je za kraljevačku "Ka televizuju" predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić. Potpredsednik GO SNS-a Milenko Jovanov ocenio je da je Vuk Jeremić nastavio da dosledno sprovodi svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politiku, koja smatra, ima za cilj da "celo nezavisno Kosovo po modelu dve Nemačke postane članica UN, a da država Srbija na Kosovu nema apsolutno ništa".
Jeremić je istakao da to "zapravo znači nezavisnost Kosova - po prvi put priznatu i potpisanu od strane Srbije" i da "kada jednom odlučite da svojom voljom precrtate granice sopstvene zemlje, pod parolom da želite da se 'razgraničite' sa nekom etničkom manjinom, stvara se opasan presedan".
Jeremić je dodao i da je "sprečavanje davanja stolice Kosovu u Ujedinjenim nacijama jedina brana od stvaranja Velike Albanije".
"Trenutno, Velika Albanija ne može biti uspostavljena zato što Kosovo i Metohija prema rezoluciji 1244 nije suverena država i zato što postoje stalne članice UN - Rusija i Kina koje se tome odlučno protive. Međutim, ukoliko se potpiše to razgraničenje o kome Vučić govori i 'Kosovo' će ući u UN i neće moći da spreči dve punopravne članice UN, 'Kosovo' i Albaniju, da se ujedine i nakon toga nastave sa svojim teritorijalnim pretenzijama", rekao je Jeremić, prenela je Narodna stranka.
Jovanov: Jeremićevo glumatanje patriotizma može da izazove gađenje 
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je da je Vuk Jeremić nastavio da dosledno sprovodi svoju politiku, koja ima, navodi, za cilj da "celo nezavisno Kosovo po modelu dve Nemačke postane članica UN, a da država Srbija na Kosovu nema apsolutno ništa".
"Tu je politiku vodio u vreme kada je, na nesreću Srbije, bio ministar inostranih poslova, kada je postavljao granicu na Jarinju i Brnjaku, postavljao pitanje Međunarodnom sudu pravde koje je za posledicu imalo mišljenje koje kaže da odvajanje Kosova i Metohije nije suprotno međunarodnom pravu, kada je uvodio Hašima Tačija na sednice Saveta bezbednosti UN da govori umesto UNMIK-a, kada je šibicario i lagao Kinu i Rusiju, izmestio pitanje KiM iz UN i prebacio ga na Evropsku uniju, kada je radio iza leđa pregovaračkom timu Srbije...", rekao je Jovanov.
Zato, dodao je, njegovo "glumatanje nekakvog patriotizma" može samo da izazove gađenje, jer se iza te loše odglumljene fasade "nalazi biće koje je nanelo nesagledivu štetu državi Srbiji i njenim interesima na Kosovu i Metohiji i koje danas čini sve što može da ta šteta bude i veća i zato je predmet obožavanja albanskih medija".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savez za Srbiju: Sloboda medija je preduslov slobodne Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2018

Budući Osnivači Saveza za Srbiju su na tribini o programu od 30 tačaka održanoj u Kraljevu kao najveće tačke neslaganja sa aktuelnim vlastima naveli slobodu medija i odnos prema Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju pokreta Dveri.Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da vlast "pritiska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.