Počinje redovno zasedanje skupštine

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje redovno zasedanje skupštine

Beograd -- Skupština Srbije je od danas u redovnom jesenjem zasedanju i prva sednica se može očekivati tek posle prve sedmice oktobra.

Predsednik skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i zamenik šefa poslanika SNS Zoran Babić rekao je Tanjugu da će parlament početi rad "punom parom" tek nakon prve sedmice oktobra, zbog učešća delegacija Skupštine Srbije u radu raznih međunarodnih institucija i tela.

Uoči početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << redovnog jesenjeg zasedanja u skupštinskoj proceduri su samo dva zakonska predloga koje je parlamentu na usvajanje predložila Vlada Srbije, kao i pet zakona koje su predložili poslanici.

U skupštinskoj proceduri su vladini predlozi izmena Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, kao i predlog za potvrđivanje Ugovora o garanciji za AD "Železnice Srbije" za program rehabilitacija pruga između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Skupština Srbije je od konstituisanja 31. maja održala 10 vanrednih sednica, na kojima je usvojila više od 40 zakona i drugih akata.

Prema Ustavu, Skupština Srbije se sastaje u dva redovna zasedanja godišnje - prolećnom, koje počinje prvog radnog dana u martu, i jesenjem, koje počinje prvog radnog dana u oktobru.

Ustav propisuje da redovno zasedanje ne može trajati duže od 90 dana.

Prva sednica redovnog zasedanja će, kako propisuje Zakon o Narodnoj skupštini, početi u svečanom ambijentu - uz svečanu gardu Vojske Srbije na ulazu u Dom Narodne skupštine i intoniranje himne "Bože pravde" na početku sednice.

Taj zakon propisuje da se na početku i završetku svakog redovnog zasedanja intonira himna i raspoređuje garda na ulazu u Dom Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva sednica redovnog zasedanja parlamenta tek od sledeće nedelje

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2012

Skupština Srbije krenuće "punom parom" tek nakon prve sedmice oktobra, zbog učešća skupštinskih delegacija u radu međunarodnih institucija i tela

Nastavak na Telegraf.rs...

Parlament u redovnom jesenjem zasedanju

Izvor: Kurir, 01.Okt.2012

BEOGRAD - Skupština Srbije se od danas nalazi u periodu redovnog jesenjeg zasedanja, a prva sednica se može očekivati tek posle prve sedmice oktobra...Predsednik skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i zamenik šefa poslanika SNS Zoran Babić rekao je da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.