Izvor: B92, 01.Okt.2012, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje zasedanje Skupštine SE

Strazbur -- U Strazburu danas treba da počne oktobarsko zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, u čijem radu će učestvovati i stalna delegacija Skupštine Srbije.

Članovi PS SE će na zasedanju, koje će trajati do 5. oktobra, razmatrati izveštaje o demokratiji i ljudskim pravima u spoljnoj politici država članica Saveta Evrope, o definiciji političkog zatvorenika, o najboljim praksama za promovisanje rodne jednakosti u političkim partijama, o Kodeksu ponašanja poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parlamentarne skupštine...

Neke od tema će biti i pravo na slobodu izbora u obrazovanju u Evropi, konsolidacija i međunarodna otvorenost evropskog prostora visokog obrazovanja, a biće razmatran i izveštaj "Poštovanje dužnosti i obaveza od strane Ruske Federacije".

Poslanicima će se obratiti predsednik Državne dume Rusije Sergej Nariškin.

U delegaciji Skupštine Srbije biće poslanici Ljubica Vasić (SNS), Nataša Vučković i Vesna Marjanović iz DS-a, Miloš Aligrudić i Radojko Obradović iz DS S-a i Stefana Miladinović iz SPS-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danas počinje oktobarsko zasedanje PS SE

Izvor: Blic, 01.Okt.2012

U Strazburu danas treba da počne oktobarsko zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE), u čije radu će učestvovati i stalna delegacija Skupštine Srbije pri toj organizaciji...Članovi PS SE će na zasedanju, koje će trajati do 5. oktobra, razmatrati izveštaje o demokratiji i ljudskim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.