Pirotskim televizijama veći deo medijskog kolača u Babušnici

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2023, 11:20

Pirotskim televizijama veći deo "medijskog kolača" u Babušnici

Od 1,9 miliona dinara, koliko je u babušničkom budžetu izdvojeno za projektno finansiranje medija, 1,2 miliona dobile su pirotske televizije. Članovi komisije bili su i Nišlije - Dragan Stojanović Žika Promaja, kao i niški naprednjak i glavni i odgovorni urednik Gradskog portala 018 Nikola Panić.

600.000 dinara dobila je Televizija Pirot kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića, bliskog vladajućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srpskoj naprednoj stranci. Oni su za projekat "Lužnička hronika“, emisiju koja i inače postoji u tom mediju i godinama je deo programske šeme, tražili 690.000 dinara, ali su odlukom Komisije dobili nešto manje.

Identičnu sumu dobio je i P kanal za emisiju sličnog tipa - "Lužnički pregled".

Ta pirotska televizija je u vlasništu kompanije Tigar AD, a koja je sa druge strane u većinskom vlasništvu Republike Srbije. Među akcionarima su i državna Poštanska štedionica, Dunav osiguranje, RFZO, kao i sam Grad Pirot.

Produkcija Gazela iz Pirota dobila je 200.000 za projekat "Babušnica - sigurnim koracima u budućnost", a Agro jug media iz Niša dobila je takođe 200.000 dinara za projekat "Potencijali ruralnog turizma"

Niška agencija Hello animation dobila je 150.000 za projekat "Nematerijalna kulturna baština Babušnice", a istu sumu dobilo je i Udruženje Kreatisimo iz Niša, za projekat - "Lužnička mladost".

Na konkurs je stiglo 15 prijava, a pored Panića i Stojanovića, u Komisiji je bio i Miodrag Miljković, takođe iz Niša.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.