Petrović: Dok SNS zadovoljava EU, SAD, može Tadić u 7 kolona

Izvor: N1 televizija, 24.Jun.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Dok SNS zadovoljava EU, SAD, može Tadić u 7 kolona

Pisac i dramaturg Miomir Petrović kaže da je veliko pitanje šta je opozicija u Srbiji, nazvavši je pre jednim "amaterskim društvom". Na protivljenje bivšeg predsednika i lidera SDS Borisa Tadića izlasku opozicionara u jednom bloku, kaže da dok god "igrači SNS zadovoljavaju EU i SAD, Tadić može u 7 ili 8 kolona".

Lider >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Socijaldemokraske stranke (SDS) Boris Tadić izrazio je sumnju u ujedinjenje celokupne opozicije u Savez za Srbiju i ocenio da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka - proevropski i drugi koji bi okupio stranke i pokrete koje imaju jasan antievroski i tradicionalistički koncept.

"Lider SDS vrlo konzistentno godinama uspeva da me zbuni i da me skandalizuje, postavlja se pitanje za koga radi. Naravno da se šalim", kaže Petrović.

On navodi da je veliko pitanje i šta je opozicija u Srbiji, konstatujući da je to jedno amatersko društvo. "Volela opozicija to ili ne, ali ekskluzivitet navodnod odlask u EU ima SNS. Dok ti igrači zadovoljavaju EU i SAD, Tadić može da ide u 7 ili 8 kolona". Dodaje da je malo neukusno da Tadić to govori. "Mada je tu dosledan, dosledan u svojoj nedoslednosti... Kakve dve, tri, četiri kolone, ne znam - možda Tadić radi za režim, pa onda je to legitimno..."

Gost N1 kaže da od današnje runde briselskog dijaloga očekuje - ništa. To je kao kad uđete u bokserski ring sa odsečenim rukama, dok je protivnik vrlo zdrav i u formi, i sa ogromnom podrškom, metaforski - "publike", ocenio je. Voleo bih da grešim, ali mislim da prisustvujemo jednom jako zamornom i razvučenom petom činu tragedije, naveo je.

Komentarišući fudbalsku utakmicu Švajcarska - Srbije, kaže da današnji svet u svojoj političkoj korektnosti i  u simulaciji istine u kojoj živimo, nazivao je te noći taj tim reprezentacijom Švajcarske. To nije reprezentacija  Švajcarske - tu tri Švajcarca "gostuju", dodao je. Sve je jedan "il grande teatro" što bi Italijani rekli, navodi.

Časnije je da možda odbijemo da učestvujemo, konstatuje gost Novog dana, jer, kako navodi, 25 godina i politika kroji naše sportske rezultate. Kaže da su Švajcarci otišli pod pobedničkim nabojem, što se ne bi reklo za naše momke. "Njihova nacija 25 godina gubi, ne samo u fudbalu, s kojim motivom pobedničkim oni mogu da idu", pita.

Smatra da je nebitno ako dobijemo zadovoljenje packom sudiji tog meča, Feliksu Brihtu, jer on neće promeniti odluku.

Osvrćući se na večerašnji događaj - koncert Filharmonije na otvorenom - pisac i dramaturg kaže da te stvari treba svakako pozdraviti, a zarad svoje unutrašnje higijene i participirati u tome. Podsetio je da je u petak otvoren i BELEF, koji će trajati tri nedelje.

Govoreći o stanju ekonomije u zemlji, ocenjuje da "nemamo ideju za izlazak iz krize".

Na društvenim mrežama govori se o tome kako maturanti nisu znali da prepoznaju na fotografiji Dostiteja Obradovića, pa su pisali da je u pitanju Heraklit, Oto fon Bizmark, Pikaso...

Nisu deca kriva što nisu prepoznala, navodi Petrović i dodaje da živimo u razlupanom školstvu, u kom su demotivisani pedagozi, koji pri tom imaju programe koji ne znaju kuda vode čoveka, pa je "neprepoznavanje Dositeja Obradovića prirodna situacija, nažalost".

Novi roman Miomira Petrovića "Black light" izaći će u septembru.

Celo gostovanje pogledajte u videu:

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Petrović: Opozicija je jedno veliko amatersko društvo

Izvor: N1 televizija, 24.Jun.2018

Pisac i dramaturg Miomir Petrović kaže da je veliko pitanje šta je opozicija u Srbiji, nazvavši je pre jednim "amaterskim društvom". Na protivljenje bivšeg predsednika i lidera SDS Borisa Tadića izlasku opozicionara u jednom bloku, kaže da dok god "igrači SNS zadovoljavaju EU i SAD, Tadić može...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.