PZP: Lov na poljoprivrednike poslednja faza vlasti SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PZP: Lov na poljoprivrednike poslednja faza vlasti SNS

Pokret za preokret ocenio je danas da je lov na poljoprivrednike koji čuvaju zemlju od koje žive poslednja faza vlasti Srpske napredne stranke (SNS), koja je rešena da "srpsku zemlju pokloni strancima".

Kako se navodi u saopštenju, srpski seljaci su postali kopija američkih domorodaca, koje oni koji imaju oružje, teraju sa njiva a njihovu decu ostavljaju bez egzistencije.

Ova stranka podseća da je nedavno jedan funkcioner SNS-a davao uputstva somborskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << paorima kako da zauzmu zemlju nelegalnim putem, jer je "država onemogućila da zemlju obrađuju na legalan način".

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović smatra da je to nastavak politike uništavanja vojvođanskih sela i srpske ; poljoprivrede, navodi se u saopštenju.

''Jasno je da se radi o sprezi vlasti sa krupnim kapitalom iz zemlje i inostranstva. Srpske seljake vlast SNS-a pokušava da pretvori u kmetove'', rekao je Veselinović.

Vlada Srbije je 11. marta donela zaključak kojim preporučuje lokalnim samoupravama da razmotre mogućnost da se poljoprivrednicima koji koriste zemljište bez pravnog osnova (uzurpacija), dozvoli da prijave površinu zemlje koju koriste. Dat je i rok za prijavu do početka maja, kao i za plaćanje naknade za njeno korišćenje.

Zaključak je donet na predlog Ministarstva poljoprivrede, a podeljen je i poljoprivrednicima u Somboru, gde paori tvrde da je uzurpirano više od 5.000 hektara državne zemlje.

Zbog toga su poljoprivrednici protestovali u više navrata.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokret za preokret: Lov na poljoprivrednike poslednja faza vlasti SNS

Izvor: Blic, 19.Mar.2016

Pokret za preokret ocenio je danas da je lov na poljoprivrednike koji čuvaju zemlju od koje žive poslednja faza vlasti Srpske napredne stranke (SNS), koja je rešena da "srpsku zemlju pokloni strancima"...Kako se navodi u saopštenju, srpski seljaci su postali kopija američkih domorodaca, koje oni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.