PSG kritikuje ulazak Srpske liste u vladu u Prištini

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG kritikuje ulazak Srpske liste u vladu u Prištini

Pokret slobodnih građana kritikovao je odluku da Srpska lista uđe u vladu u Prištini sa ratnom koalicijom čiji će premijer biti Ramuš Haradinaj.
Pokret slobodnih građana posebno zabrinjava činjenica da Srpska lista, koju naziva "kosovskim SNS-om", nije pregovarala o planovima za zaštitu kosovskih Srba, već o ministarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mestima za svoje funkcionere.
Umesto da uslov za ulazak u vlast koja zavisi od srpskih poslanika bude formiranje Zajednice srpskih opština, status Trepče i Ski centra Brezovica, uzurpirana privatna imovina kosovskih Srba, kulturna i istorijska baština, nepoštovanje srpskog jezika i drugi nagomilani problemi koje imaju kosovski Srbi, jedina tačka sporenja je bila da li će dobiti još jednog ministra u Vladi, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista odgovara na kritike: Ako već mrzite Vučića, radite do pristojnije

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2017, 08:56

Srpska lista je izdala saopštenje u kome oštro napada sve one koji su kritikovali odluku da uđu u vladu Kosova čiji će predsednik biti Ramuš Haradinaj..."Proces formiranja privremenih institucija u Prištini je na površinu počeo da mami političke marginalce i lovce u mutnom, koji bi, umesto...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.