PONOSAN SAM ŠTO SAM DEO VLADE ČIJI JE PREDSEDNIK ŽENA Vučević i Brnabić poručili: SNS nabolje promenila položaj žena u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2023, 22:27

"PONOSAN SAM ŠTO SAM DEO VLADE ČIJI JE PREDSEDNIK ŽENA" Vučević i Brnabić poručili: SNS nabolje promenila položaj žena u Srbiji

"Srpska napredna stranka  je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena" izjavila je večeras poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je na tribini "Žene-energija koja pokreće svet" koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srpske napredne stranke Palilula ocenila da su žene odgovorniji deo našeg društva.

- Žene se danas nalaze na rukovodećim mestima u mnogim upravnim okruzima. U Skupštini Srbije žene čine više od trećine poslanika, a među njima je najveći broj iz SNS - rekla je Brnabić i dodala da devet ministarstava u Vladi Srbije vode žene, da je žena na čelu Narodne banke Srbije, da je republički javni tužilac žena.

Najvažnije promene u zemlji, među kojima je i poboljšanje položaja žena, prema njenim rečima pokrenuo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i ministar odbrane Miloš Vučević je istakao, na tribini "Žene-energija koja pokreće svet" koju je povodom 8. marta organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula, da je ponosan što je deo vlade čiji je predsednik žena, što žene čine veliki deo parlamenta, ali i što su žene uspešne u mnogim drugim poslovima koji se više smatraju muškim pa ih ima u vojsci, rade kao vozači u gradskom saobraćaju, postižu dobre rezultate u sportu.

- I Srbija je ženskog roda. Vi treba da nas pokrenete i prizovete pameti da u ovim teškim vremenima ispravno postupimo i preteknemo, da se kao zemlja razvijamo, imamo više dece - poručio je on i dodao da žene više nego muškarci podržavaju Aleksandra Vučića i da su potrebne Srpskoj naprednoj stranci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šta su naprednjaci poručili na tribini povodom 8. marta: I Srbija je ženskog roda

Izvor: Danas, 03.Mar.2023, 12:52

Srpska napredna stranka je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Ana Brnabić, na tribini 2. marta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.