POKS: Bićemo značajan politički faktor, podrška SNS

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKS: Bićemo značajan politički faktor, podrška SNS

Zastupnik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković, u društvu jednog od osnivača stranke Mirka Čikiriza, predao je danas zvanično potpise za registraciju POKS.

Kako saopštavaju iz ove novoformirane stranke, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave predato je oko 12 hiljada potpisa građana iz cele Srbije koji su za proteklih desetak dana pružili podršku osnivanju stranke.

"Pokret obnove Kraljevine Srbije je stranka koja će u budućnosti biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << značajan faktor na političkoj sceni naše zemlje. Na državnom i pokrajinskom nivou, ali i na nivou mnogih opština i gradova smo već parlamentarna stranka i nastavićemo da snažno podržavamo politiku Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, evropski put Srbije i strateške pravce razvoja koji su zacrtani za budućnost naše zemlje. U tom smislu, smatramo da je odluka da mandat premijera bude poveren Ani Brnabić odlična i objektivno doneta, u koju ne sumnjamo. Lično ću, kao narodni poslanik, u Skupštini Srbije podržati izbor Brnabićeve kao prve premijerke u istoriji moderne Srbije, za šta se POKS zalaže", izjavio je Žika Gojković.

On je dodao da je POKS-u pristupilo više od 80 odsto bivših odbora Srpskog pokreta obnove.

"U prvom redu zalagaćemo se za obnovu Kraljevine Srbije i promenu državnog uređenja u ustavnu parlamentarnu monarhiju na čelu sa dinastijom Karađorđević, očuvanje kulture i tradicije srpskog naroda, negovanje zdravih porodičnih vrednosti, pristupanje Srbije Evropskoj uniji i jačanje domaćeg tržišta i ekonomije", istakao je Gojković.

Proteklog vikenda u Beogradu je održana i osnivačka skupština POKS, a nakon konačnog registrovanja biće izabrani i svi organi stranke.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Predati potpisi za registraciju POKS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2017

Zastupnik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković predao je danas potpise za registraciju tog pokreta, i tom prilikom istakao da će on, kao poslanik u Skupštini Srbije, podržati izbor Ane Brnabić za premijera...Gojković je rekao da je POKS stranka koja će u budućnosti biti značajan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.