Izvor: Radio Dunav, 04.Mar.2013, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIK POTVRDILA POBEDU SPS I SNS

Pokrajinska izborna komisija (PIK) proglasila je danas preliminarne rezultate dopunskih izbora za tri poslanička mesta u Skupštini Vojvodine, po kojima su mandate osvojila dva kandidati Srpske napredne stranke (SNS) i jedan Socijalističke partije Srbije (SPS).
Za poslanika u Apatinu izabran je dr Dragan Rastović iz SPS, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Zrenjaninu Darko Bađok, a u Srbobranu Živko Nastić, obojica iz SNS.
U sve tri izborne jedinice protivkandidati su bili iz Demokratske stranke (DS).
Na prethodnim izborima, u maju mesecu 2012. godine, mandat u Zrenjaninu osvojio je kandidat SNS, a u Apatinu i u Srbobranu kandidat SPS.
Dopunski izbori održani su jer su predsednici opština Apatin dr Živorad Smiljanić (SPS) i Srbobran Zoran Mladenović (SPS) podneli ostavke na mesto pokrajinskih poslanika.
Izbori u Zrenjaninu sprovode se jer je gradonačelnik Ivan Bošnjak (SNS) vratio mandat Skupštini Vojvodine.
Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom, a 60 po većinskom izbornom sistemu.
Većinu u pokrajinskom parlamentu ima koalicija DS – Liga socijaldemokrata Vojvodine – Savez vojvođanskih Mađara – Liberalno demokratska partija, prenosi RTV.

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS za vanredne pokrajinske izbore

Izvor: RTS, 04.Mar.2013

Poraz demokrata na dopunskim izborima za vojvođanski parlament za SNS je znak da pokrajinska Vlada više nema legitimitet i zbog toga traže raspisivanje vanrednih izbora. Tri mandata za koje su se borili SNS, SPS i DS i pre glasanja su pripadali opoziciji. Zato je za demokrate priča o izborima apsurdna....

Nastavak na RTS...

PIK proglasio konačne rezultate izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2013, 18:03

NOVI SAD -..Pokrajinska izborna komisija (PIK) danas je proglasila konačne rezultate dopunskih pokrajinskih izbora za tri poslanika i potvrdila da su dva mandata osvojili kandidati Srpske napredne stranke (SNS), a jedan mandat kandidat Socijalističke partije Srbije (SPS)...U Apatinu je pobedio kandidat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.