PIK: Najviše glasova za Izbor za bolju Vojvodinu

Izvor: S media, 07.Maj.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIK: Najviše glasova za "Izbor za bolju Vojvodinu"

Prema podacima Pokrajinske izborne komisije (PIK), za izbor poslanika po proporcionalnom izbornom sistemu za Skupštinu Vojvodine u šest vojvođanskih opština najviše glasova osvojila je Koalicija "Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić" - 21,32 odsto glasova.

Novi Sad: DS, Liga i SPS formiraju vlast

Cesid: SNS 73 mandata, DS 68, radikali ispod crte (VIDEO)

OEBS: Izlaznost na Kosovu 32,17 odsto

Na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novinare, PIK je danas saopštila da je na drugom mestu, osnovu podataka koji se odnose na opštine Žabalj, Kovin, Mali Iđoš, Odžaci, Senta i Sremski Karlovci a u kojima je ukupno glasalo 65.834 birača, Koalicija "Pokrenimo Vojvodinu" sa osvojenih 18,35 odsto.

Slede SPS-PUPS-JS i SDPS sa 11,31 odsto, Savez vojvođanskih Mađara sa 10,29 odsto, Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak sa 7,7 odsto, Srpska radikalna stranka sa 6,17, Ujedinjeni regioni Srbije sa 5,14 odsto, Demokratska stranka Srbije sa 4,56 odsto, Pokret Dveri sa 4,16 odsto.

Vojvođanski Preokret osvojio je 3,5 odsto glasova, Koalicija Sve zajedno 1,15 odsto, Pokret mađarske nade 0,82, Crnogorska partija 0,52 odsto i SDS 0,47 odsto glasova.

Članica PIK-a Jelena Zlojutro objasnila je danas da je tako mali broj obrađenih podataka posledica pravila koje je propisala Republička izbormna komisija.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Izlaznost na izborima

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.