Osuđujemo sve uvredljive reči i nasilje prema svima, bez obzira od koga dolaze!

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Jan.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđujemo sve uvredljive reči i nasilje prema svima, bez obzira od koga dolaze!

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu, održao je danas konferenciju za novinare, na kojoj su članice i funkcionerke te političke organizacije, sa svojim koalicionim prtnerom iz Svrljiga, Ujedinjenom seljačkom strankom, osudile verbalno sa izrazito vulgarnim i uvredljivim rečima i fizičko nasilje nad svima, građanima, funkcionerima, novinarima, posebno nad ženama u proteklo vreme i to je opšti zključak >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << današnjeg, kako kažu, "mirnog bunta protiv nasilja".

Na konferenciji za medije su govorile, Dragana Sotirovski načelnica Nišavskog upravnog okruga, Svetlana Milijić poverenica Unije žena niških naprednjaka, Tatjana Lazarević predsednik SO Svrljig i Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu.

Sonja Šćekić je istakla, kako je ona svedak, da je od verbalnog nasilja do fizičkog kratak put i da kompletno društvo mora da osudi takvo ponašanje, a nadležni oragni preduzmu određene radnje

Nakon reakcije novinara, da je i funkcioner GrO SNS-a u Nišu Miloš Banđur, takođe uvredio novinarku iz Beograda, Dragana Sotirovski je izjavila da je ona lično, javno osudila takvo ponašanje i uvredljive reči, ali i dodala, da se sam Banđur uputio reči izvinjenja, nakon tog nemilog događaja na društvenoj mreži Tviter. Ona je ipak dodala, da to nije slučaj sa drugom stranom i da nikada nije videla, niti čula, da se neko od čelnika opozicije, posebno iz Saveza za Srbiju, izvinio, bilo kome i bilo kada.

"I sama sam doživljavala i još uvek doživljavam, verbalne napade, vulgarne reči, uvrede najgore vrste, na nacionalnoj i rodnoj osnovi, pa i pretnje na društvenim mrežama", rekla je Sotirovski i dodala da je jedini put borbe protiv takvih pojava, kroz sistem!

Ona je potom prisutnim novinarima, pokazala štampane primerke uvreda na njen račun, sa društvene mreže Fejsbuk.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Savez za Srbiju Vranje: Predstavnice Unije žena SNS su politički nepismene

Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2019, 12:43

VRANJE..Sve političke stranke, članice Saveza za Srbiju najoštrije osuđuju bilo kakvo fizičko ili verbalno nasilje nad ženama, kaže se u saopštenju Saveza u Vranju, koje prenosimo u celini...„Posebno osuđujemo neprimerene i uvredljive izjave političkih funkcionera upućene novinarkama, poput...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.