Orlić: Đilas ne može ništa da sakrije optužujući Vučića; Gradimo Srbiju za građane, ne za tajkune

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2021, 15:17

Orlić: Đilas ne može ništa da sakrije optužujući Vučića; Gradimo Srbiju za građane, ne za tajkune

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da Dragan Đilas nastalja da kleveće Aleksandra Vučića i Srbiju, a ne shvata, kako kaže, da niko od njegovim uposlenika ne može da opavda 619 miliona evra Đilasovih privatnih firmi.

"Nema načina da se to objasni tako da ispadne pošteno. Nema opravdanja za uzimanje silnih para od naroda, počevši od Đilasovih marifetluka sa preprodajom reklamnog vremena na RTS, pa redom po svim državnim i gradskim preduzećima, ustanovama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa kojima je "poslovao" dok je bio na funkcijama",naveo je Orlić, a saopštila je informativna služba SNS.

Nemoguće je, kaže, Orlić, da Đilas objasni kako to on i njegov brat doteraše do 35 stanova i drugih nekretnina, kojih nije bilo pre nego što je došao do vlasti.

"Nemoguće je da bilo ko objasni na desetine računa posejanih svuda po svetu, sa desetinama miliona evra sakrivenih, kojima upravljaju žuti tajkun i njegov kartel. Nije se rodio, niti će se roditi, taj koji sve to može da opere i opravda. Zato ni kada lično Đilas tako nešto pokuša, ne zvuči ništa manje tragično od svoje saradnice u momentima kad kokoške naziva dilerima droge", navodi Orlić.

On kaže i da ne pomažu utisku nemovhi ni silne tužbe protiv novinara koji, tvrdi, samo traže odgovore na brojna pitanja u vezi Đilasovih računa i para sakrivenih nakon lopovluka, a ni protiv političara i predstavnika državnih institucija, čiji je posao da sve navode po zakonu ispitaju i istinu utvrde, kako god ona glasila.

"Veliki problem ima Dragan Đilas sa tom istinom, izgleda, kad od nje mora da se panično brani. Pa čak i da podnese prijavu protiv tužioca, onako "evropski" i "demokratski", kako to samo tajkun i mafijaš ume", kaže Orlić i poručuje da Đilas ništa ne može da sakrije "nikakvom novom vratolomnom fantazijom, u kojoj će pohlepni tajkun opet da pomene ime Aleksandra Vučića".

Jer, kako navodi Orlić, za razliku od Đilasa Aleksandar Vučić nema račune po inostranstvu, nema privatne firme nikakve, niti milione u bilo kojoj valuti posejane po svetu.

"Njega te pare ne zanimaju, već se bori za to da iza sebe ostavi rezultate. Tu jednostavnu istinu nikakve nove Đilasove i Marinikine priče i pretnje ne mogu da promene. Razlika između Aleksandra Vučića i njih ne može da se poništi. Nemoguće je. Jer je u toj razlici sve. Isuviše su jaki i isuviše vidljivi Vučićevi rezultati sa jedne strane, kao što su isuviše očigledni prljavi tragovi Đilasovog beščašća, grabeža i lopovluka, sa druge", smatra Orlić, te zaključuje da na se osnovu te razlike opredeljuje čitava Srbija danas, "koja svima ume da odredi i mesto i meru - baš kako je zaslužio".

Mali odgovorio Đilasu: Gradimo Srbiju za građane, ne za tajkune

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali reagovao je na najnoviju konferenciju za novinare Dragana Đilasa i istakao da Đilas nema argumente protiv Aleksandra Vučića, pa nastavlja da izmišllja i iznosi neistine.

Mali je istakao u saopštenju da Đilas iznova bezočno laže, jer očigledno smatra da je napad najbolja odbrana.

"Dragan Đilas je danas potvrdio ono što je sam rekao na konferenciji za medije pre nekoliko dana, a to je da je njima glavni cilj napad na predsednika Aleksandra Vučića. Pošto zna da Vučiću ne može da se nađe nijedan račun, odlučio je da svoju priču zasniva na paroli 'rekla - kazala', jer njegova mašta zaista može svašta. S obzirom na to da nema argumente protiv predsednika Vučića, zahvaljujući kome je Srbija danas uspešna i stabilna zemlja, Đilas nastavlja da izmišlja i laže, jer to je već dobro oproban recept", naveo je Mali.

Siniša Mali dodaje da je jasno da će Dragan Đilas da se služi svim raspoloživim sredstvima kako bi se vratio na vlast i nastavio da puni džepove.

"Ne zanima njega boljitak građana Srbije, već fotelju vidi kao svoj plen kako bi nastavio tamo gde je stao. Čini se da je sve što je pokrao do sada postalo malo. Dok je bio na vlasti, njegove firme su prihodovale 619 miliona evra, a sa druge strane grad Beograd je grcao u dugovima i došao do ivice bankrota. Ipak, Dragan Đilas ne može zavarati narod i navesti ih da zaborave šta je sve radio dok je mogao".

Mali je uveren, kako kaže, da je Đilasova otimačina samo ružno sećanje iz prošlosti i da će, ipak, morati da sačeka sledeće izbore i pokuša da se na njima izbori za vlast, a što je po svemu sudeći nemoguća misija.

Beograđani su, dodaje Mali, skupo platili Đilasovo bogaćenje.

"Lično sam kao gradonačelnik Beograda video šta nam je taj čovek ostavio u prestonici: dug od 1,2 milijardu evra, deficit od preko 20 odsto... Nezaposlenost na nivou države je tada bila preko 25 odsto, dakle svaki četvrti punoletni građanin nije imao posao. Mi smo stabilizovali finansije kako u gradu Beogradu, tako i na nivou Republike, i započeli sa nekim važnim projektima koji za cilj imaju bolji kvalitet života građana", kaže Mali.

Ističe da upravo zahvaljujući viziji predsednika Aleksandra Vučića danas gradimo auto-puteve, bolnice, naučno - tehnološke parkove, škole, povećavamo plate i penzije...

"I sve to veoma odgovorno, odnosno na realnim osnovama. To je Srbija za građane, a ne Đilasova Srbija za tajkune", zaključio je Mali.

Na današnjoj konferenciji za novinare Đilas se osvrnuo na navode iz istraživanja nazvanog "Pandorini papiri" u kome je medijski saradnik bio KRIK, o navodnom postojanju postojanju ofšor firmi Siniše Malog i Nikole Petrovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.