Opozicija u Žitorađi: Od 8 izbornih lista, polovina naprednjačke

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2023, 12:55

Opozicija u Žitorađi: Od 8 izbornih lista, polovina "naprednjačke"

Srpska napredna stranka, pored liste sa svojim imenom, ima još 3 fiktivne liste udruženja građana iza kojih se kriju naprednjaci i ljudi koji ih podržavaju, tvrde predstavnici Stranke slobode i pravde u Žitorađi koja, kao samostalna opoziciona stranka, izlazi na lokalne izbore u tom gradu.

U prilog tome navode da je većina kandidata za odbornike sa tih “nezavisnih” lista početkom nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prisustvovala izbornom skupu naprednajka u Prokuplju.

Želimo da obavestimo javnost u Žitorađi, Topličkom okrugu i Srbiji da pre nego što pođu na birališta, dobro razmisle kome će dati svoj glas. Žitorađa je malo mesto, ovde se svi znamo i svi znamo kako vladaju naprednjaci prethodnih godina i čime se sve služe kako bi opstali i ostali na vlast. Mi želimo da nasilje koje sprovode lokalni funkcioneri SNS-a u Žitorađi prestane i nadamo se da će narod prepoznati ono što SSP kao politička opcija nudi - kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Žitorađi.

Tvrde da birači treba da znaju da se pored SNS nalaze i tri fiktivne liste iza kojih se "kriju" naprednjaci, a vode ih - direktori, radnici javnih preduzeća, osobe bliske predsedniku opštine, a kandidati su i članovi bot tima.

Podsećaju da je prethodnih godina vladavinu SNS-a obeležilo niz afera i sumnji na netransparentno i nenamensko trošenje novca, kao i ogromni izdaci za kafanske račune koji su ovoj godini planirani na oko 23.000 evra, a što je ranije kao zamerku pronašla i Državna revizorska institucija tokom kontrole budžeta.

Podsećaju i na tuču koja se dogodila u Kabinetu predsednika opštine Ivana Stanojevića, kada je jedan od organizatora tadašnjih protesta u Žitorađi Milan Blagojević sa vidnim povredama i modricama rekao da je pretučen u Kabinetu predsednika Opštine Ivana Stanojevića i da je u tome učestvovalo bar 5 njemu poznatih osoba iz Žitorađe za koje kaže da su povezani sa SNS-om i lokalnom vlašću, dok je predsednik Opštine odbacio optužbe i tvrdio da je u stvari on dobio batine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.