Izvor: Radio 021, 05.Feb.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivera Zekić se oglasila povodom spota SNS

Članica Saveta REM Olivera Zekić kaže da će delovi spota SNS o opoziciji i protestima moći da se emituju na TV i pokrivalicama u prilozima ili vestima.

"REM bi svakako reagovao u slučaju da je takav ili sličan spot emitovan u okviru vremena predviđenog za advertajzing, a pošto je emitovan u okviru priloga na vestima ili nekoj drugoj emisiji, to je deo uređivačke politike tih medija i nemamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na šta da reagujemo. Naročito u ovom slučaju, s obzirimo da je spot emitovan kao vest, da je jedna stranka napravila spot", kazala je Olivera Zekić za list "Danas".

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji je u spotu predstavljen kao tajkun koji od "tajkuna broj 1" ide po još novca za organizaciju protesta, rekao je za list "Danas" da ne zna kome bi se obratio povodom uvredljivog spota.

Na konstataciju lista da bi to mogao da učini REM, Đilas je odgovorio: "Da se obratim Olveri Zekić da me zaštiti? REM-u, koji ćuti na sve Pinkove, RTS-ove Hepije, Prve... već godinama?" "Na to što mi svakog dana crtaju metu na čelu? Od takvih zaštitu ne tražim. Ali bih im je sutra, da sam u prilici, dao. Nismo isti", kazao je Đilas.

Predstavnik organizacije Transparentnost Srbija Zlatko Minić izjavio je juče da je evidentno da su televizije koje su emitovale spot SNS o opoziciji i protestima u Srbiji prekršile Zakon o elektronskim medijima, zbog čega bi trebalo da reaguje REM.

Minić je kazao da je po Zakonu o elektronskim medijima "pružalac medijske usluge, u odnosu na svoj programski sadržaj, u skladu sa svojom programskom koncepcijom", dužan da "poštuje zabranu političkog oglašavanja van predizborne kampanje, a u toku predizborne kampanje da registrovanim političkim strankama, koalicijama i kandidatima obezbedi zastupljenost bez diskriminacije".

Srpska napredna stranka objavila je u subotu uveče na svom sajtu, zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, kao i na Jutjubu spot u kojem se ismevaju lideri opozicije Dragan Đilas i Vuk Jeremić i građanski protesti širom Srbije. Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da je SNS preuzela televizije Prva i O2, a kao dokaz za to naveo je to što je na tim televizijama emitovan spot te stranke u kojem se vređaju lideri opozicije i građani koji protestuju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.