Oglasio se Orlić: Đilasov princip je uvek bio isti, od afere do afere, a NA ŠTETU GRAĐANA SRBIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 10:06

Oglasio se Orlić: "Đilasov princip je uvek bio isti, od afere do afere, a NA ŠTETU GRAĐANA SRBIJE"

Primenjivao je istu šemu iz devastiranog preduzeća fabrike Viskoze u Loznici

U beskrajnom nizu afera za koje je odgovoran Dragan Đilas slučajnosti nema, već samo dobro uhodani obrasci i matrice po kojima se radilo, smatra član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

- Baš kao što je i u slučaju preprodaje reklamnih sekundi između Đilasove "Dajrekt medija" i RTS-a na odgovornost pred zakonom pozvan menadžment Đilasove kompanije i ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz marketinga RTS-a, tako se radilo i takav je epilog bio i u brojnim drugim slučajevima - rekao je Orlić.

Orlić je podsetio da je Đilas svog saradnika Aleksandra Stamenkovića iz javnog preduzeća Ada ciganlija, nakon što je tamo napravio štetu, poslao u JKP "Gradska čistoća", takođe na rukovodeću funkciju, da bi se potom desile čuvene afere, poput afere kupovine zgrade Ineksa, za koju nije postojala ekonomska opravdanost, kupovine nefunkcionalnih podzemnih kontejnera, kad je pričinjena šteta po građane Beograda, građane Srbije i budžet, bila šest miliona evra.

- Primenjujući istu šemu iz devastiranog preduzeća fabrike Viskoze u Loznici, svog ličnog prijatelja Marka Blagojevića, Dragan Đilas dovodi u Beograd na mesto direktora Agencije za investicije, da bi kao direktor Agencije završio upleten u aferu Bulevar, zajedno sa gradskim menadžerom i brojnim drugim neposrednim saradnicima Dragana Đilasa - rekao je Orlić.

- Dakle, princip je bio uvek isti, od slučaja do slučaja, od afere do afere, lojalni Đilasovi poslušnici dobijali su moć u ruke i koristili je da naprave štetu po građane Beograda i Srbije, a korist za Đilasa i njegove firme, a kada dođe do zakonske odgovornosti, odgovarali su ti drugi, nikada onaj koji vuče konce u pozadini, nikada sam Dragan Đilas - zaključio je Orlić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.