Izvor: RTS, 18.Sep.2021, 10:49

Održana sednica Glavnog odbora SNS-a – utvrđen broj delegata za izbornu skupštinu u oktobru

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je, nakon sednice Glavnog odbora SNS-a, da ogromna većina članstva te stranke očekuje da Aleksandar Vučić nastavi da je vodi. Izborna skupština SNS-a biće održana od 21. do 24. oktobra, saopštio je Vučević.
Miloš Vučević je, u obraćanju novinarima nakon sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke, izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lider SNS-a Aleksandar Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu za predsednika Republike.

"Ima moralnu obavezu prema pristojnoj Srbiji, prema svim građanima koji žele da vide Srbiju kao modernu, pristojnu državu koja se razvija, napreduje, pobeđuje, poštuje sve svoje i građane i susede, ali koja ne dâ na sebe", rekao je Vučević.
Odgovarajući na pitanja novinara, Vučević je podsetio da je Vučić više puta ponovio da ima "ozbiljnu zadršku" da se ponovo kandiduje za predsednika stranke.
"Verujem da svi koji sada stojimo pred vama nemamo dilemu da bi on trebalo to da uradi i očekujemo to od njega, ali očigledno kod njega podstoji zadrška po tom pitanju", rekao je Vučević.

Naveo je da je na sednici bilo različitih stavova po tom pitanju - predloga da se odloži izbor predsednika stranke, ali i onih koji su mišljenja da treba odmah izabrati predsednika stranke na predstojećoj izbornoj skupštini SNS-a.
"Nije doneta odluka. Čućemo svi kakav je stav predsednika Vučića o tome", dodao je Vučević.
Vučević je novinarima rekao da će izborna skupština SNS-a biti održana od 21. do 24. oktobra, da će je činiti 4.000 delegata, kao i da se nakon izborne skupštine u najvišim stranačkim organima očekuju nova lica.
Doneta je, kako je naveo, i odluka o utvrđivanju broja delegata iz svih opštinskih i gradskih odbora SNS-a na teritoriji Srbije.
Predsedništvo SNS, rekao je Vučević, biće zaduženo da tehnički pripremi i sprovede sve radnje u periodu do održavnja kongresa.
Vučević je naveo da je bilo predloga da se odloži izbor predsednika stranke do maja sledeće godine, odnosno da se predsednik ne bira na sledećem kongresu, već posle predstojećih predsedničkih izbora.
"Želimo da izborne radnje krenu od mesnih i opštinskih odbora i da naši članovi u tim odborima mogu da kandiduju ljude, da otvoreno o tome razgovaraju, iznesu svoje mišljenje i kažu ko po njima treba da bude u glavnom odboru, u Predsedništvu, da kandiduju ljude za najvažnije funkcije u stranci", rekao je Vučević.
Istakao je da je cilj da se pokaže demokratičnost SNS-a u punom kapacitetu. "Mi smo veoma ponosni na to, jer smo mi primer svim drugim strankama kako se organizuju svi unutarstranački procesi i kako se gaji kultura različitih stavova", rekao je Vučević.
Sednici Glavnog odbora stranke, u Kombank dvorani, prisustvovali su Jadranka Joksimović, Zlatibor Lončar, Marija Obradović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Šapić, Nebojša Stefanović, Zoran Đorđević, Goran Vesić…
Sednica Glavnog odbora bila je zatvorena za javnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izborna skupština SNS od 21. do 24. oktobra, Vučević najavio nova lica

Izvor: Danas, 18.Sep.2021

Izborna skupština Srpske napredne stranke biće održana u periodu između 21. i 24. oktobra, odlučeno je danas na sednici Glavnog odbora stranke koja je održana u Kombank dvorani u Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.