Odlukom većine Aleksandra Božanić zvanično v. d. direktorka Parking servisa

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2024, 14:45

Odlukom većine Aleksandra Božanić zvanično v. d. direktorka "Parking servisa"

Dosadašnja izvršna direktorka niškog JKP Parking servis, odbornica niškog parlamenta i funkcionerka SNS-a Aleksandra Božanić, odlukom skupštinske većine izabrana je za novu v. d. direktorku ovog preduzeća. Dok opozicija traži nezavisne komisije koje će odlučivati o imenovanjima direktora, iz niškog SNS-a kažu da nema razloga za zabrinutost, pošto je reč o školovanim i perspektivnim kadrovima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << partije.

Nakon što je dosadašnjem v. d. direktoru istekao jednogodišnji mandat, predložena je Božanić kojoj je zvanično ukazano poverenje na 37. sednici Skupštine Grada Niša.

Odbornik SNS-a Nikola Ilić zaključio je da je njegova partijska koleginica Aleksandra Božanić idealna za funkciju jer dolazi iz sistema u kome je sazrela.

Aleksandra Božanić dolazi iz sistema. Imamo ljude koji su sazreli i bili na rukovodećim funkcijama tog sistema i sada mogu da preuzmu ulugu v. d. direktora. Nadam se će sa njom Parking servis dati još bolje rezultate i da će dobiti pun mandat - rekao je Ilić.

37. sednica Skupštine Grada Niša; foto: N. Đ. Govoreći o tome da li bi niški funkcioneri trebalo da ostanu u v. d. statusu ili da dobijaju četvorogodišnje mandate govorila je opozicija koja je istakla da se konkursi i dalje ne raspisuju, već se partijski kadrovi postavljaju kao v. d. direktori.

Dragoslav Ćirković iz odborničke grupe “Niš moj grad” Niš je nazvao v. d. gradom i dodao da grad koji bi trebalo da bude regionalni centar južne Srbije zaslužuje direktore koji će biti izabrani na konkursima koje će javno raspisati Grad Niš.

Nikada se nije dešavalo da ovoliki dugi niz godina bude jedno v. d. stanje, kakvo je u našem gradu. Apelujem da raspišete konkurs za izbor direktora javnih preduzeća kojima je istekao mandat i da Niš dobije direktore koji će na pravi način zastupati svoje preduzeće. Za sve ostalo postavlja se legitimnost tih ljudi. Nakon nekoliko meseci susreću se sa raznim pritiscima i moraju da prate partijsku disciplinu i naloge. Možda je to i ideja, ali to ne bi trebalo da funkcioniše tako - rekao je Ćirković.

Odbornik SNS-a Nikola Ilić rekao je da Zakonom o javnim preduzećima direktore može postaviti i razrešiti samo Skupština Grada Niša, dok jedinica lokalne samouprave može bodovati potencijalne kanditate. On je takođe zaključio da ukoliko je nešto nelegalno da bi državni organi reagovali.

O imenovanju Aleksandre Božanić govorio je i predsednik Skupštine Boban Džunić koji je rekao da su u pitanju mladi, školovani i perspektivni kadrovi SNS-a, te da nema razloga za zabrinutost.

Većinom glasova Skupština je donela odluku. To su kadrovi iz SNS-a, mladi, školovani, perspektivni i puni energije, tako da nema potrebe za zabrinutost opozicionih odbornika na koji način će funkcionisati JKP "Parking servis" - rekao je Džunić.

U biografiji Aleksandre Božanić se navodi da je diplomirala 2013. godine na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a da je na niškom Mašinskom fakultetu 2014. godine stekla zvanje master inženjera menadžmenta. Piše i da je radila od 2016. do 2018. godine u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a od 2018. godine zaposlena je u Parking servisu, gde je radila u službi interne kontrole, zatim na mestu savetnika direktora, dok je 2020. godine došla na poziciju izvršnog direktora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.