Obradovićeva: Bez jake podrške partnera u koaliciji kad je teško

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradovićeva: Bez jake podrške partnera u koaliciji kad je teško

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović izjavila je da u toj stranci nisu zadovoljni postavkom koalicionih partnera, da ne osećaju njihovu podršku kada je teško, i dodala da će, međutim, konačnu reč o njima dati narod na izborima sledeće godine.

"Jasno je da SNS ima najveću odgovornost za vršenje vlasti, ali podnosimo i najveći teret, boreći se protiv onih koji bi bez izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponovo na vlast. Kad je teško, ne osećamo snažnu podršku koalicionih partnera", rekla je Obradovićeva za "Kurir".

Na pitanje da li Socijalistička partija Srbije (SPS) ostaje u vladi posle sledećih izbora ili ide u opoziciju, ona je rekla da to nije pitanje za nju i da ona o tome ne odlučuje.

"Ključna je volja građana, oni će reći gde je mesto socijalistima", rekla je potpredsednica SNS-a.

Ona je rekla i da posle izbora 2020. ne očekuje veće promene u odnosu političkih snaga, osim više mladih na listama svih stranaka.

"Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da birači imaju poverenja u predsednika (Aleksandra) Vučića i njegov tim, a i naš plan i program veoma su realni i kratkoročni, tako da će građani vrlo lako moći da povežu dosadašnje rezultate i naša obećanja", kaže Marija Obradović.

Upitana da prokomentariše dugo najavljivane promene kadrova u SNS-u i zašto se ništa ne preduzima, ona je rekla da se preduzima ali da javnost verovatno očekuje "političku glavu velike zverke".

"Verujem da će predsednik Vučić povući i takve poteze bude li potrebe za tim", dodala je.

Na pitanje o tome šta će biti teme na sednici GO SNS 29. decembra, ona je rekla da će to biti datum izbora 2020. i prioritetne teme izborne kampanje.

"Znamo da ima ljudi koji još uvek teško žive, mora bolje, mada je danas u Srbiji najviši standard ikada. Fokusiraćemo se samo na narednih pet godina. Predsednik Vučić izneće svoje realne prognoze za prosečnu platu 2025, to će biti prilično pozitivan šok za građane", rekla je Obradovićeva.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.