Novinarka TV Prva na meti Obradovića: Rekli ste mi da sam nova Barbara

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka TV Prva na meti Obradovića: "Rekli ste mi da sam nova Barbara"

Beograd -- Članovi Saveza za Srbiju blokirali su ulaz u Skupštinu grada Beograda. Tokom gužve ispred zgrade psovani su i vređani novinari, među kojima i novinarka Prve TV.

"Nazvana sam SNS botom, optužena da sam član SNS-a, da sam ovakva, da sam onakva", rekla je novinarka TV Prve Jovana Jovančić u uključenju sa mesta zbivanja i pitala Boška Obradovića, jednog od lidera Saveza za Srbiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lidera Dveri, "šta znači ovo javno obeležavanje novinara".

"'Nova Barbara, novinarka Prve, u stvari SNS bot'. To ste me vi optužili a neko je okačio to na društvene mreže", rekla je novinarka Obradoviću.

"Ja se vama izvinjavam ako ste vi bilo šta doživeli sa naše strane", odgovorio je Obradović i dodao da je rekao samo da "mi više ličite na novinarku Pinka, da mi ličite na nekog ko je poslat da provocira lidera opozicije i da mi više ličite na bota Srpske napredne stranke nego na novinara".

Kako se može čuti na snimcima, Obradović je, između ostalog, rekao i da od nje "jadnijeg bota Srpske narodne stranke nije video".

Ubrzo nakon toga, kako je rekla Jovana Jovančić, našla se i na meti uvreda na društvenim mrežama. Jedan je tvitova objavio je i član predsedništva Saveza za Srbiju Janko Veselinović, koji je taj tvit kasnije obrisao.

Pročitajte još:

Totalni haos ispred Skupštine grada: Vređanja, psovke, kola Hitne

Vučić o haosu ispred Skupštine: Fašizam neće proći

UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija

Nakon haosa ispred Skupštine, dvema ženama pozlilo

Predstavnici SzS ogradu iz Kolarčeve preneli ispred sedišta REM FOTO

UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija

Brnabić: Opet nasilje opozicije, oni su jedna velika manjina

Nakon haosa ispred Skupštine, dvema ženama pozlilo

Napade na novinare osudilo je i Udruženje novinara Srbije.

Razgovor Jovane Jovančić i Boška Obradovića pogledajte u video-prilogu.

Nakon svega, o uvredama Jovani Jovančić oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više o tome u video-prilogu.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija VIDEO

Izvor: B92, 04.Apr.2019

Beograd -- UNS poziva sve aktere na političkoj sceni da ne vređaju novinare, da im ne prete i da prilikom protestnih manifestacija poštuju autonomiju i integritet medija...Kako je potvrđeno Udruženju novinara Srbije, danas su ispred Skupštine grada pri pokušaju lidera Saveza za Srbiju (SzS) da...

Nastavak na B92...

Etiketiranje novinara - opasna stvar (VIDEO)

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019

Pojedini lideri opozicionog bloka optužili novinarku TV Prva da je "SNS bot". Fotografija novinarka uz taj "epitet" postavljena na društvene mreže...Foto: Tanjug/Dimitrije Goll.."Nazvana sam SNS botom, optužena da sam clan SNS-a, da sam ovakva, da sam onakva", obratila se novinarka TV Prve Jovana...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.