Etiketiranje novinara - opasna stvar (VIDEO)

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etiketiranje novinara - opasna stvar (VIDEO)

Pojedini lideri opozicionog bloka optužili novinarku TV Prva da je "SNS bot". Fotografija novinarka uz taj "epitet" postavljena na društvene mreže.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nazvana sam SNS botom, optužena da sam clan SNS-a, da sam ovakva, da sam onakva", obratila se novinarka TV Prve Jovana Jovančić u uključenju za svoju televiziju.

Prilikom pokušaja upada predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << opozicije u zgradu Skupštine grada Beograda, novinarka je upitala jednog od lidera Saveza za Srbiju i vođu pokreta Dveri Boška Obradovića "šta znači ovo javno obeležavanje novinara", nakon što su se čule psovke na račun novinara, među kojima je bila i ona.

Obradović, koji nije odbornik Skupštine grada Beograda, probao je da upadne u zgradu Starog dvora sa još nekolicinom opozicionih predstavnika.

Izvor: Tanjug

"'Nova Barbara, novinarka Prve, u stvari SNS bot'. To ste me vi optužli a neko je okačio to na društvene mreže", rekla je novinarka Obradoviću, koji nije odgovorio na pitanje o "javnom obeležavanju novinara".

Ali na insistiranje Jovančić, da joj direktno odgovori Obaradović je rekao: "Izvinjavam vam se ako ste vi bilo šta doživeli sa naše strane" i dodao: "Samo sam rekao da mi više ličite na novinarku Pinka, da mi ličite na nekog ko je poslat da provocira lidera opozicije i da mi više licite na bota Srpske napredne stranke nego na novinara".

Boško Obradović danas ranije, tokom blokadae ulaska REM, nije odgovorio ni na pitanje novinara TV Pinka da je li je u redu da preti novinarima, i naveo da se to upravo dogodilo njemu i koleginici sa TV Prve ispred Starog dvora dok su izveštavali o pokušaju lidera SzS da uđu u Skupštinu Grada.

Obradović je uzvratio sarkastičnom primedbom da ovo nije konferencija za medije "koji su stranački botovi" i rekao da se obraća predstavnicima medija koji su stvarno novinari.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.