Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2020, 12:53

Novaković: Funkcioneri SNS izbegavaju da svedoče po tužbi Andreja Vučića

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas funkcionere Srpske napredne stranke da izbegavaju svedočenje u postupku koji je protiv njega pokrenuo Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Siniša Mali, Igor Mirović i Miloš Vučević, svedoci u postupku koji je protiv mene pokrenuo Andrej Vučić, još jednom su imali preča posla od dolaska pred sudiju Trećeg osnovnog suda u Beogradu i davanja iskaza kojim bi trebalo da 'potvrde' >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da sam lagao onda kada sam rekao da je Andrej Vučić stvarni vladar i gospodar Vojvodine", naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

Ocenio je da su Mali, Mirović i Vučević "po drugi put ostavili na cedilu rođenog brata predsednika države, a svoj nedolazak pravdali jeftinim obrazloženjima".

"Dok se obični građani kažnjavaju zbog svakog neodazivanja, elitna jedinica naprednjaka imaće i treću priliku da se pojavi na sudu", naveo je Novaković.

Podsetio je da je prethodno ročište bilo zakazano za 18. decembar prošle godine, i dodao da je nakon današnjeg, sudija naredno zakazao tek za novembar.

"Biću spreman i tog 2. novembra i nastaviću sa iznošenjem dokaza da je Andrej Vučić faktički donosilac svih bitnih odluka u Novom Sadu i Vojvodini. Andreja i njegove saborce pozivam da prestanu da zloupotrebljavaju institucije u Srbiji, koliko god da im to predstavlja 'neprijatnost i nelagodu", dodao je Novaković.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.