Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova većina odbacila inicijativu za ponavljanjem izbora u Novom Sadu

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević ocenio je da zakasnela incijativa grupe nevladinih organizacija koje su zatražile raspisivanje novih izbora u Novom Sadu.
“Trebalo je to da traže dan nakon završetka lokalnih izbora, odnosno 7. maja. Sad je kasno”, rekao je Vučević. Sličnog stava su i čelnici ostalih partija ili grupa građana okupljenih u novu koaliciju koja želi da sruši aktuelnu novosadsku vlast.
Predsednik Gradskog odbora DSS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << Borko Ilić, podseća da se nevladine organizacije nisu oglašavale ranije u sličnim situacijama kada je dolazilo do prekomponovanja vlasti. “Zadatak nevladinog sektora nije da bude glasnogovornik bilo koje političke opcije, već da pored kontrole nevladinog sektora vrši kontrolu nad svim političkim dešavanjima”, rekao je Ilić ističući da u formiranju nove većine u Novom Sadu nema ničeg nedemokratskog.
Predsednik Gradskog odbora SPS Siniša Sević kaže da za raspisivanjem novih lokalnih izbora nema potrebe sve dok postoji mogućnost dogovora između odborničkih grupa u Skupštini grada, a potpredsednik Gradskog odbora SPO Nemanja Starović ocenjuje da su tenzije u gradu veštački podignute i da među građanima Novog Sada nema nikakvih napetosti.
S druge strane, aktuelni gradonačelnik Igor Pavličić smatra da je inicijativa razumljiva. “Osnovana je s obzirom na izborne rezultate i dešavanja nakon toga”, rekao je Pavličić dodajući da će “vreme to najbolje pokazati”.
Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina saopštila je juče da je raspisivanje novih lokalnih izbora jedini način da se okončaju ozbiljne političke tenzije u Novom Sadu. Sednica Skupštine grada zakazana je za 12. septembar kada će najverovatnije biti formirana nova parlamentarna većina i izabrana nova gradska vlast.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Nova koalicija odbacila inicijativu za ponavljanjem izbora

Izvor: Radio 021, 06.Sep.2012

Predstavnici novoformirane koalicije koja želi da sruši gradsku vlast ocenjuju da je zakasnela incijativa za raspisivanje novih izbora.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.